Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 19:33, 12 lis 2023

basia3012 napisał(a)
Alu, miłorzębu zazdroszczę. Piękny wianek z jego liści zrobiła jedna z naszych koleżanek. Ale słyszę, że i herbata z niego dobra. Więc dosiadam się na tą ławeczkę do dziewczyn.

Basiu! Mój miłorząb jeszcze malutki chociaż ma już sporo lat, bo rósł w trawie i mąż ciągle o nim zapominał w trakcie koszenia. Szczerze mówiąc to myślałam, że nic z niego nie będzie, ale jednak dał radę.
Wszyscy mówią, że dobra to pewnie tak jest, jeszcze nie próbowałam.
Zapraszam serdecznie na ławeczkę.
Alija 19:39, 12 lis 2023

ZbigniewG napisał(a)
Alicja mój miłorząb variegata od lat stroi fochy i zaszczyca mnie zaledwie kilkoma listkami w sezonie (a może po prostu nie lubi przeprowadzek)

Zbyszku! Dziękuję za odwiedziny. U Ciebie to takie rarytasiki, mój taki najzwyklejszy, ale też bardzo wolno rośnie, tym bardziej, że wiele razy był wykoszony równo z ziemią. Aż dziwne, że w ogóle żyje.
Alija 19:43, 12 lis 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Katalpy wyglądają do pierwszych przymrozków potem nim zrzucą to bardziej straszą, mam jedną dla kwiatów
U mnie miłorząb jako pierwszy się przebarwił w ogrodzie i bardzo szybko z koloru sie rozebrał. I tak już kolejny sezon zalicza. W sumie jeśli ktoś go sadzi dla samego przebarwienia to nie warto. Bo to raczej sprinter niż długodystansowiec. Przynajmniej u mnie tak się zachowuje. Zdziwiona jestem, że u Was ( w kilku wątkach już widziałam) dopiero teraz żółknie.

Sylwia! Tak, katalpy jesienią mają brzydkie liście, bez nich wyglądają o wiele lepiej.
Mój miłorząb też szybko stracił liście, tyle, że dość późno się przebarwił, może dlatego, że rośnie w cieniu.
Alija 19:45, 12 lis 2023

zawitka napisał(a)
Właśnie Sylwia szybko zrzuca te n ładny kolor

Halinko! Niestety tak, długo się nie da sobą cieszyć.
anpi 22:03, 12 lis 2023

Alicjo, piękny obrazek z kotem i pergolą. Możnaby go zatytułować:" Kocie rozważania o przemijaniu"
Alija 22:26, 13 lis 2023

anpi napisał(a)
Alicjo, piękny obrazek z kotem i pergolą. Możnaby go zatytułować:" Kocie rozważania o przemijaniu"

Aniu! Dziękuję. Masz rację, fajnie to wymyśliłaś.
Alija 13:29, 14 lis 2023

U mnie zaczynają kwitnąć grudniki, niedługo święta.

Alija 15:14, 15 lis 2023

Szaro, buro, pada, prawdziwy listopad...

Alija 15:24, 15 lis 2023

Popracowałam ostatnio w ogrodzie, ostatnie cięższe roboty w tym roku. Przetransportowałam hortensje ogrodowe z rabaty przy murku pod modrzewiami, a posadziłam tam róże. Tak mnie naszło. Zostawiłam jedną ogrodówkę, magnolię, bez czarny i parę bylin. Dopieszczać będę na wiosnę.

Alija 15:29, 15 lis 2023