Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Kordina 15:42, 15 lis 2023

Tak.... a mnie jest szkoda lata... śpiewam sobie
antracyt 15:46, 15 lis 2023

Alija napisał(a)
Popracowałam ostatnio w ogrodzie, ostatnie cięższe roboty w tym roku. Przetransportowałam hortensje ogrodowe z rabaty przy murku pod modrzewiami, a posadziłam tam róże. Tak mnie naszło. Zostawiłam jedną ogrodówkę, magnolię, bez czarny i parę bylin. Dopieszczać będę na wiosnę.

Ale ładne masz to miejsce. O tej porze roku dobrze widać ceglaną architekturę. Z różami zrobi się taki romantyczny zakątek
Anda 16:00, 15 lis 2023

Gdzie szaro? Gdzie buro? Kolory przecież widzę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 18:32, 15 lis 2023

Nawet piesio ze swoim umaszczeniem wpasował się w kolory jesieni a ceglany murek bardzo ładny, z różami będzie romantycznie
sylwia_slomc... 19:13, 15 lis 2023

Zatanawiają mnie te żerdzie pomiędzy przyciętymi modrzewiami, dobrze widzę, ze to żerdzie masz rozpięte? Coś się będzie po nich pięło? Coś przegapiłam?
Czym była podyktowana wymiana hortensji na róże? Zmiana koncepcji czy coś hortensjom nie pasowało?
GorAna 19:22, 15 lis 2023

Podziwiam ceglaną architekturę, bardzo lubię takie klimaty
Grudnik już kwitnie, znaczy czas pomyśleć o świętach....już właściwie o nich pomyślałam przy malowaniu bombek
Alija 20:16, 16 lis 2023

Kordina napisał(a)
Tak.... a mnie jest szkoda lata... śpiewam sobie

Bożenko! No to ja mogę Ci zawtórować. Teraz pozostaje nam już tylko czekanie na następne lato.
Alija 20:18, 16 lis 2023

antracyt napisał(a)

Ale ładne masz to miejsce. O tej porze roku dobrze widać ceglaną architekturę. Z różami zrobi się taki romantyczny zakątek

Zuziu! Dziękuję. Mam właśnie taką nadzieję, oby tylko róże przeżyły zimę. Nigdy nie sadziłam róż w tym terminie.
Alija 20:19, 16 lis 2023

Anda napisał(a)
Gdzie szaro? Gdzie buro? Kolory przecież widzę

Ewo! Mało już tych kolorów, trzeba czekać na następny sezon.
Alija 20:21, 16 lis 2023

Basieksp napisał(a)
Nawet piesio ze swoim umaszczeniem wpasował się w kolory jesieni a ceglany murek bardzo ładny, z różami będzie romantycznie

Basiu! Dziękuję, mam nadzieję, najwyżej znów coś przesadzę... Piesek mojego syna rzeczywiście o jesiennym umaszczeniu.