Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Margerytka40 21:36, 09 sty 2024

Alicjo wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Właśnie kilka dni temu rodzinnie oglądaliśmy"1670",uśmialiśmy się do łez.Świetna satyra,nadal aktualna.
Muszelka 22:44, 10 sty 2024

Uprasza się o zimowe fotki
Alija 13:35, 11 sty 2024

Darecka napisał(a)
Niemożliwością, ale petarda! Serial bardzo przypadł mi do gustu, humor w punkt, w dość nienachalnej konwencji- zwykle mam alergię na polskie komedie, ale tutaj wyolbrzymienie naszych narodowych przywar, osadzenie akcji w szlacheckich realiach, ale za to z genialnymi odniesieniami do współczesnej popkultury sprawił, że jest to bardzo strawna i udana satyra Mam wybitne zamiłowanie do czasów minionych, więc tym bardziej zazdraszczam Ci lokalizacji

Daria! Widzę, że Ci się podobało, ja też się ubawiłam, chociaż przyznam, że na początku oglądania pomyślałam sobie
"jaki głupi film, tego nie da się oglądać". Po prostu spodziewałam się zwykłej komedyjki, a tu coś takiego, trzeba było się przestawić na inny tok odbioru. Może nakręcą dalszy ciąg, budynki nie zostały rozebrane, stoją nadal, a były zbudowane tylko na czas kręcenia filmu.
Alija 13:39, 11 sty 2024

zawitka napisał(a)
Dzięki za życzenia .Czy będziesz coś wysiewała juz????

Halinko! Witaj w nowym roku. Mnie wcześniejsze wysiewy się nie udają, nie mam słonecznych parapetów, a mam koty, które na parapetach przesiadują, więc nie mam miejsca. We właściwym czasie zakupię na zielonym ryneczku parę
sadzonek.
Alija 13:43, 11 sty 2024

Judith napisał(a)
Alicjo, zatem Adamczycha jest niedaleko od Ciebie? Ale numer
Oglądałam, przepona mnie bolała od śmiechu . Świetny serial .

Judith! "Ja panu nie przerywałem"- żywcem wyjęte z relacji telewizyjnych.
Serialowa Adamczycha znajduje się ok.2km ode mnie, można powiedzieć za miedzą.
Alija 13:48, 11 sty 2024

Basieksp napisał(a)
Oglądałam, szkoda, że nie ma więcej odcinków serial trafiony w punkt, bardzo nam się podobał, można było się pośmiać Darecka fajnie go podsumowała, zgadzam się z nią

Basiu! Daria świetnie przedstawiła ten serial, ona ma dar pięknego pisania.
Być może dokręcą następne odcinki, bo zabudowania nadal stoją, a nie są to budynki skansenowskie.
Oglądałam z bliska, kolumny w dworku są ze styropianu albo czegoś podobnego, okienka plastikowe,
wszystko do rozebrania.
Alija 13:52, 11 sty 2024

Elka76 napisał(a)
Witam wszystkich serdecznie. Do tej pory byłam cichym obserwatorem ale w końcu postanowiłam się odezwać. Również mieszkam w okolicy tego skasnenu i wydaje mi się że jesteśmy bliskimi sąsiadkami. Ogród oczywiście piękny. To jest własnie to co w ogrodach bardzo lubię. Bardzo chętnie tu zaglądam.

Elka! Witam sąsiadkę! A to ci niespodzianka, bardzo mnie zaciekawiłaś. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba.
To może, jak już będzie zielono, spotkamy się w realu?
Alija 13:53, 11 sty 2024

Makao napisał(a)
A ja nie widziałam tego serialu. Muszę zaznaczyć

Aniu! Musisz nadrobić, naprawdę można się uśmiać albo zobaczyć tak z ciekawości, jeżeli nie przypadnie do gustu.
Alija 13:59, 11 sty 2024

An_na napisał(a)
Ale numer
Zastanawiałam się gdzie oni taką kapitalną lokalizację znaleźli
Serial oglądałam z córką, obie się uśmiałyśmy

Darecka bardzo dobrze opisała

Aniu! O tak, Darecka potrafi w świetny sposób przekładać na słowa to, co inni pomyślą.
Lokalizacja bardzo się udała, chociaż zabudowania powstały na potrzeby filmu. Wszystko nadal stoi,
więc może nakręcą następny sezon?
Alija 14:04, 11 sty 2024

Margerytka40 napisał(a)
Alicjo wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Właśnie kilka dni temu rodzinnie oglądaliśmy"1670",uśmialiśmy się do łez.Świetna satyra,nadal aktualna.

Asiu! Dziękuję za życzenia, odwzajemniam.
My też rodzinnie oglądaliśmy serial, tym bardziej, że w serialu statystowało wielu mieszkańców naszego miasteczka i okolic, m.in. mąż mojej koleżanki i syn naszych znajomych. Trzeba było się skupić, żeby nie przegapić znajomych twarzy.