Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 15:44, 23 maj 2025

Basieksp napisał(a)

Też ją mam u siebie, tylko moja tak od niechcenia rośnie, słabo dbam i nie zwracałam na nią uwagi zbytnio. Muszę się nad nią pochylić i jakiś mini skalniak wymyślić, bo tu ona bardzo ładnie wygląda

Basiu! Kupiłam ją właściwie z ciekawości, maleństwo takie, u mnie rośnie na brzegu rabatki z różami, muszę jej znaleźć lepsze miejsce.
Te na zdjęciu fajnie wyglądają na kamieniach.
Alija 15:47, 23 maj 2025

Basieksp napisał(a)
Ogród Twojej koleżanki bardzo klimatyczny taki trochę w moim stylu wypatrzyłam tam dużo ciekawych ozdób i piekna hostę
Na a teraz pochwalę Twoje rodki a te pamiątkowe, po Twoim tacie piękne i super, że się przyjęły i kwitną

Basiu! Dziękuję w imieniu Jolki, też mi się wydaje, że to Twoje klimaty.
Dziękuę za pochwały, cieszę się, że Rodki taty się zadomowiły, trochę się obawiałam, bo one już stare i duże, więc było ryzyko.
Alija 15:49, 23 maj 2025

Kasya napisał(a)
Piekne masz rowniez rodki
Imponują wielkoscią
W tym roku dziwne kwitnienie, mocno rozciągniete w czasie

Kasiu! Dziękuję bardzo. Niektóre mam już spore, ale największe azalie i jeden różanecznik to z ogrodu taty.
Z tym kwitnieniem, to też to zauważyłam, u mnie niektóre już przekwitły, a mam jeszcze dwa dopiero w pąkach.
Alija 15:52, 23 maj 2025

Ewa777 napisał(a)
Piękna kolekcja rodków. Maja u Ciebie dobre warunki i fachową opiekę.
Ogród koleżanki bardzo klimatyczny. Przekaż pochwały

Ewo! Dziękuję bardzo , bardzo lubię rodki, a tym roku dosadziłam jeszcze z ogrodu taty, więc jest kolorowo.
Dziękuję w imieniu koleżanki, na pewno przekażę, bardzo się ucieszy.
Alija 15:54, 23 maj 2025

Gosialuk napisał(a)
Alicja te azalie i rodki bardzo pasują do twojego ogrodu. Fajnie, że się przyjęły. A jak kolorowo się zrobiło.

Gosiu! Cieszę się bardzo, że rodki od taty zakwitły, obawiałam się, że mogą się nie przyjąć, bo już bardzo duże i stare, a to taka pamiątka po nim. Kolorowo jest bardzo.
Alija 15:56, 23 maj 2025

daszum napisał(a)
Alicjo ależ kolorowo u Ciebie, piękne rodki i azalie
U mnie też rosną, ale muszę poczekać kilka lat na taki kolorowy gąszcz.

Danusiu! Dziękuję za odwiedziny i pochwały. Ty też doczekasz się kolorowego gąszczu, już masz pięknie.
Alija 16:01, 23 maj 2025

ewsyg napisał(a)
Alicjo, oglądam zdjęcia i napatrzeć się nie mogę, tak u ciebie jest pięknie i klimatycznie. Masz ciekawe odmiany rododendronów i azalii. w tym roku stwierdziłam, że azalie to fajne rośliny i zamówiłam kolejne.Nawet dość dobrze u mnie sobie radzą. Cudownie, że zaopiekowałaś się roślinami z ogrodu taty. Na pewno będzie im u Ciebie dobrze. Niektóre miejsca chyba pokazałaś pierwszy raz, czy tak ?

Ewo! Bardzo się cieszę, że Ci się podoba, dziękuję. Mam nadzieję, że rodki od taty zadomowią się u mnie na dobre, to cudowna pamiątka po nim. Trochę się bałam czy dadzą radę, bo są duże i mają sporo lat, ale na szczęście się udało.
Niektóre miejsca po prostu się zmieniły w ciągu ostatnich lat, na przykład pomost na końcu stawu.
Alija 15:26, 24 maj 2025

Wszystkie azalie od taty przesadzone na rabatę na końcu stawu już kwitną. Bardzo mnie to cieszy. I odbijają się w wodzie, tak właśnie chciałam.

Alija 15:27, 24 maj 2025

Alija 15:29, 24 maj 2025