Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 11:32, 07 lip 2025

Gosialuk napisał(a)
Dziękuję za zdjęcia. Dalej mam wątpliwości co kupiłam. Liście wydają się mniej powcinane i nerwy biegną promieniście od ogonka, ale z rysunkiem mniej wyraźnym jak u ciebie.
Wczoraj było strasznie gorąco, mam nadzieję, że trochę pogoda się zmieni w przyszłym tygodniu.

Gosia! Rośliny tego samego gatunku czasem różnią się między sobą, musisz poczekać do przyszłego roku, zobaczysz jak zakwitną i będziesz miała pewność.
Zapowiadają niższe temperatury i deszcz, ale jak będzie to się okaże.

April 11:32, 07 lip 2025

Alija napisał(a)

No cud, miód i orzeszki Szkoda że nie mam miejsca, bo super bym mi pasowała na rabacie Pod Górką z Gishlande de Feligonde i Alden Biesen
Alija 13:42, 07 lip 2025

Róże co prawda już przekwitają, ale niektóre jeszcze rozwijają kolejne kwiaty. Tak właśnie wygląda teraz moja Grafin Diana, pierwsze kwiaty były większe, ale te też są piękne. Kolor jest bardziej czerwony, a właściwie purpurowy, a dolne płatki prawie fioletowe. Szkoda, że na zdjęciu tego nie widać.
Alija 13:43, 07 lip 2025

Trochę różności

Alija 13:45, 07 lip 2025

Parę ogólnych widoczków.

Alija 13:46, 07 lip 2025

Alija 13:49, 07 lip 2025

Nad stawem wsadziłam hosty, miałam kilka w warzywniku już dobrze rozrośniętych. Tarczownicy rosną już parę lat, więc jest rozmiar.

Judith 15:43, 07 lip 2025

Alicjo, Twój ogród to prawdziwy park . Pokazałaś chyba kilka ujęć, jakich wcześniej nie było - rewelacyjne miejsca do spacerów. Teoretycznie oczywiście, bo wiadomo, ze ogrodniczka w ogrodzie raczej nie spaceruje .
Staw ekstra, mimo obecnej suszy widać po nim, ze wiosna popadało. A te hosty! - świetnie tu wyglądają . Fajnie na brzegu wyglądają rośliny w takiej masie. Niedaleko mnie jest wielki ogród udostępniony dla spacerowiczów i tam przy stawie z kolei rosną w masie paprocie. Tez wyglada to świetnie.
Ulina 19:53, 07 lip 2025

Na ten staw muszę Ci wiosną ukopać z mojej największej hosty kawałek
Ulina 20:03, 07 lip 2025

Alija napisał(a)

Gosia! Rośliny tego samego gatunku czasem różnią się między sobą, musisz poczekać do przyszłego roku, zobaczysz jak zakwitną i będziesz miała pewność.
Zapowiadają niższe temperatury i deszcz, ale jak będzie to się okaże.

A co to za roślina?