Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Basieksp 23:07, 03 lip 2025

Jak zwykle wszystko bardzo ładne Ale ta hosta dziś wpadła mi w oko Ładna duża, zdrowa i ładnie ozdobiona tymi drobnymi kwiatkami
Alija 23:15, 03 lip 2025

Joku napisał(a)
Ja też chętnie poczytam o kirengeszomie. Piękna bylina. Kupiłam ja niedawno, zastanawiam się gdzie jej znaleźć miejscówkę. To moje drugie podejście, pierwsza szybko zmarniała.

Jolu! Właśnie pisałam Gosi o telimie i kirengeszomie. To też moje drugie podejście do tej rośliny (kirengeszomy), tym razem z sukcesem. Najpierw dmuchałam na nie i chuchałam, teraz czasem podleję i to wszystko. Trzeba tyko uważać na ślimaki, one też ją lubią.

Alija 23:22, 03 lip 2025

Ulina napisał(a)

Alicjo, piękne kadry

Urszulko! Bardzo dziękuję.
Alija 23:26, 03 lip 2025

Ulina napisał(a)

A kwitnące bylinki i róże ładnie rozświetlają te leśne zakątki

Urszulko! Różne roślinki mi się podobają, więc upycham, gdzie mogę., wszędzie mam busz.
Alija 23:28, 03 lip 2025

Kordina napisał(a)
Koleżanki już wszystko o Twoim ogrodzie powiedziały, powiem tylko - jest bajkowo

Bożenko! Bardzo miło czytać takie słowa, dziękuję.
Alija 23:34, 03 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Bardzo lubię Twój las i zacienione rabaty, wyglądają jakby nigdy tam nie było suszy, aż zazdroszczę Różyczki ślicznie kwitną, ta Jazz zdecydowanie piękna ale jeszcze chyba tam masz Balerinę?
Zdjęcie z firletką i żółtą funkią bardzo piękne

Mirka! Cieszę się, że podoba Ci się u mnie, miło mi.Niestety sucho jest bardzo, niektóre roślinki (wybiórczo) podlewam, całości nie jestem w stanie ogarnąć.
Też jestem fanką Jazzu. Mam Balerinę, Alden Biesen i Sibeliusa, rosną wszystkie na leśnej rabacie, sucho i światła niewiele, ale dają radę.
Na zjęciu tego nie widać, ale to ogromna funkia, moja największa (rozmiar liści).