Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 18:04, 02 lis 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu u ciebie jeszcze bardzo zielono. U nas niestety już były przymrozki przez 3 dni pod rząd i rośliny niektóre zmarzły o miękkich liściach.
Bardzo ładne ścieżki i na dodatek ukwiecone. Bardzo takie zakamarki lubię.
Pozdrawiam

Elu! Zielono, bo zdjęcia robione już dość dawno, więc widoczki jeszcze letnie.
U nas też były przymrozki, więc trochę liści przemarzło, no a teraz już zupełnie jesiennie.
Elu, dziękuję za pochwały, miło mi. Pozdrawiam.
Alija 18:08, 02 lis 2025

anpi napisał(a)
Tak długo tu u Alicji gościłam z tymi zdjęciami, że Alicję Elu z Anną pomyliłaś

Aniu! Pomyłki się zdarzają , a mnie bardzo było miło gościć Cię tak długo.
Alija 18:10, 02 lis 2025

Dorota321 napisał(a)
Witaj Alicjo, zaczęłam oglądać od ostatnich zdjęć i powiem Ci, że ogród robi wrażenie. Przyjemny spacer sobie zrobiłam na koniec dnia w Twoim ogrodzie. Idę wędrować dalej, może któraś ścieżka doprowadzi mnie do stawu.

Dorotko! Bardzo mi miło, że spacerujesz po moim ogrodzie i zapraszam częściej.
Alija 18:13, 02 lis 2025

Dorota321 napisał(a)
Dotarłam i do stawu, spotkałam tam kilka Ogrodniczek pozujących do pamiątkowego zdjęcia. Pięknie pokazany ogród.
Pozdrawiam

Dorotko! Spotkanie było bardzo miłe, nie ma to jednak, jak ogrodniczki.
Ania bardzo ładnie przedstawiła ogród, za co bardzo jej dziękuję.
Pozdrawiam
Alija 18:18, 02 lis 2025

Gosialuk napisał(a)
Pięknie Ania pokazała twój ogród. Uchwyciła takie detale, których ja nie zauważyłam nawet.
Działasz coś jeszcze?

Gosia! Mnie też bardzo podobają się zdjęcia Ani. Masz rację z tymi detalami, Ania pokazała niektóre fragmenty, na które ja z nie zwróciłam uwagi.
Poprzesadzałam róże i parę innych rzeczy, i teraz to już tylko grabienie liści.
Alija 18:22, 02 lis 2025

anabuko1 napisał(a)
Alu bardzo ładny ogród stworzyłaś.
Kolejne odsłony zdjęć Ani to doskonałe pokazują. Hortensje wielkie. W cieniu dłużej jasne.
Róże pięknie ukwiecone.
Rdest przyciąga wzrok.

Aniu! Bardzo dziękuję za pochwały ogrodu, miło mi. Piękne zdjęcia Ani dodają mu jeszcze atrakcyjności.
Alija 18:56, 02 lis 2025

vita napisał(a)

Ania robi wspaniałe zdjęcia I ma dobre oko
Podziwiam okaz kirengeszomy, dobre masz dla niej stanowisko, u mnie warzą ją przymrozki, albo wczesno- albo późnojesienne. Rzadko mam okazję oglądać ją w takiej kondycji jak u Ciebie Alu

Wiktorio! Też tak myślę, mój ogród dużo zyskał na zdjęciach Ani, dodała mu atrakcyjności.
Kirengeszoma dziękuje, od dawna mi się podobała, pierwszą, którą kupiłam ślimaki zjadły zupełnie, dwie kolejne już bardzo pilnowałam, posadziłam w dwóch różnych miejscach i całkiem dobrze się mają.
Alija 19:01, 02 lis 2025

Joku napisał(a)
Ja właśnie szukam u siebie miejscówki dla kirengeszomy. Cenne wskazówki Vito. Ona na słońcu chyba nie lubi rosnąć?

Jolu! U mnie kirengeszoma rośnie w dwóch miejscach, cienistym i jeszcze bardziej cienistym, ma dość sucho (wszędzie piszą, że ma być wilgotno, więc ją czasem podlewam) i jakoś daje radę.
Alija 19:03, 02 lis 2025

Agatorek napisał(a)
Aniu, pięknie pokazałaś ogród Alicji ❤️. Zupełnie inne ujęcia

Agnieszko! Też tak myślę, Ania zrobiła piękne zdjęcia.
Alija 19:15, 02 lis 2025

mirkaka napisał(a)

Zgadzam się i zastanawiam jaki ten ogród jest ? Czy on ma tyle ścieżek?, Alicjo jak go zaprojektowałaś? Pewnie już pytałam ale nie pamiętam, ile ma m2? Może mogłabyś go nam naszkicować z lotu ptaka? Nie potrafię go sobie wyobrazić .
Aniu masz dar robienia pięknych ujęć, Twoim okiem ogród prezentuje się wspaniale

Mirko! Ania robi piękne zdjęcia, wspaniale pokazała mój ogród, chociaż był już wieczór i brakowało światła.
Cała działka ma 30 arów, ale dom, garaż i staw zajmują sporo miejsca. Ścieżek jest rzeczywiście sporo. Muszę zrobić rysunek, bo trudno przedstawić go słowami.