Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 03:25, 19 lis 2025

Pewno ostatnie foty przed zimą. Taki szybki rzut oka z podjazdu. Dziś był pierwszy szron.

Polon 07:52, 19 lis 2025

Lidka, świetnie kortowa wygląda, niby rośliny już w uśpieniu, ale nadal gęsto, ścieżka przez środek coraz bardziej przyciąga uwagę, jest super
A dzisiaj już środa, to zaraz czwartek i kolejny weekend
olciamanolcia 07:55, 19 lis 2025

LIDKA napisał(a)
Pozdrawiamy Wszystkich.

Cześć Malutki♥️♥️♥️
Lidko pozdrawiam
olciamanolcia 07:56, 19 lis 2025

LIDKA napisał(a)
Mąż mi dzisiaj wyciął do końca te gaury co mi już na sumieniu siedziały.
Jakoś pusto na rabacie się zrobiło. Sporo jest mikrosieweczek. Ciekawe czy się uchowają do wiosny.

Właśnie się zastanawiałam czy wyciąć moje gaury. Tylko cholerka one jeszcze kwitną na piękny róż
A można je zostawić do przedwiośnia?
TAR 08:43, 19 lis 2025

Justyna, zostaw. Szczegolnie jesli kwitna. Ja w tym roku nic nie wycinam. Trudno, jest lekki balagan ale reka wazniejsza. A i owady skorzystaja.
Lidzia ma reke do gaur. Moje ciete jesienia rok temu nie przetrwaly a te nieciete ładnie ruszyly. Po prostu pokladajace sie galezie i susz zabezpieczyly przez przemarznieciem. Śniegu bylo malo ale mrozy juz tak.
Narsilia 18:04, 19 lis 2025

Lidka gotowa do sezonu jesień zima wszystko przycięte i podwiązane Psinka ma piękną kurteczkę , byle do wiosny
LIDKA 20:07, 19 lis 2025

Polon napisał(a)
Lidka, świetnie kortowa wygląda, niby rośliny już w uśpieniu, ale nadal gęsto, ścieżka przez środek coraz bardziej przyciąga uwagę, jest super
A dzisiaj już środa, to zaraz czwartek i kolejny weekend

Ta ścieżka jest obsadzona miscantem Red schief. Miałam go w przedogródku kiedyś ale mi właził na tuje. Tu ma miejsca sporo.
LIDKA 20:10, 19 lis 2025

olciamanolcia napisał(a)

Cześć Malutki♥️♥️♥️
Lidko pozdrawiam

Justyna to już niemal nastolatek. Ma 8 m-cy. Za kurteczki się trochę focha. Ale codziennie wiecZorem ze mną ma spacerek i go ubieram.

W ciągu dnia chodzi z M bez ciuszków jeszcze.
Buziaki Ciociu
LIDKA 20:13, 19 lis 2025

olciamanolcia napisał(a)

Właśnie się zastanawiałam czy wyciąć moje gaury. Tylko cholerka one jeszcze kwitną na piękny róż
A można je zostawić do przedwiośnia?

Moje już zimowały bez cięcia. Teraz je skracam bo już widzę że się posiały. W trawniku ich nie chce.

Zostaw jak radzi Tarcia.

Ja mam jeszcze jeden szpalerek mieszany biało różowy i go nie ruszam. Jak zima im dokuczy to będę korzenić z gałązek. Jakoś z bylin to ta gaura mi robiła największe szoł całe lato.

LIDKA 20:15, 19 lis 2025

TAR napisał(a)
Justyna, zostaw. Szczegolnie jesli kwitna. Ja w tym roku nic nie wycinam. Trudno, jest lekki balagan ale reka wazniejsza. A i owady skorzystaja.
Lidzia ma reke do gaur. Moje ciete jesienia rok temu nie przetrwaly a te nieciete ładnie ruszyly. Po prostu pokladajace sie galezie i susz zabezpieczyly przez przemarznieciem. Śniegu bylo malo ale mrozy juz tak.

Mam też dobrą glebę. Glina ale cały czas jej dostarczam drobnej kory, mączki i nawet popiołu. I mają te gaury pełne slońce.

Tarcia ♥️♥️♥️