Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 21:08, 21 lip 2026

Mam kilka floksów pochowanych w rabatkach . Może powinny być bardziej na widoku bo ładne są .

LIDKA 21:12, 21 lip 2026

W tym roku lubię mój tarasu i donice wokół niego . Zmiana tych skrzyń wyszła chyba na dobre .

basia3012 22:50, 21 lip 2026

Zmiany na tarasie wyszły na pewno na dobre. Jest pięknie. przyjemnie w takim otoczeniu posiedzieć.
Czy w donicach zauważyłam hortensje bukietowe?
basia3012 22:59, 21 lip 2026

LIDKA napisał(a)
Nowe ozdoby

I troszkę hortensji

Ale ozdoby, piękne. Prawdziwe dekoracje ogrodowe, tyle energii w nich.
A powojnik to też mi się wydaje, ze to może być Polish Spirit czyli Polski Duch.
ajka 00:05, 22 lip 2026

U mnie floksy wiechowate też powciskane w rabaty, coraz bardziej mi się podobają
MartaCho 07:56, 22 lip 2026

A jak Wasze przetaczniki? Moje takie brzydkie od dołu brązowo- zgniłe się zrobiły- nie wiem, czy wszystkie zawsze tak mają, czy z moimi coś nie tak?

Liduś poza rabatami, co oczywiste, bardzo mi się podobają Twoje kompozycje donicowe- świetnie połączyłaś różne hosty z pelargoniami, bardzo ładnie się komponują.
LIDKA 08:40, 22 lip 2026

MartaCho napisał(a)
A jak Wasze przetaczniki? Moje takie brzydkie od dołu brązowo- zgniłe się zrobiły- nie wiem, czy wszystkie zawsze tak mają, czy z moimi coś nie tak?

Liduś poza rabatami, co oczywiste, bardzo mi się podobają Twoje kompozycje donicowe- świetnie połączyłaś różne hosty z pelargoniami, bardzo ładnie się komponują.

Marta ja obcięłam przetaczniki do ziemi . Odbijają choć nieco wolniej niż szałwia . Jak ciut podrosną będę je dzielić.

Za donice dziękuję . Pelargonie mają tu ciut za mało słońca bo tylko do południa i na drugi rok chyba niecerpków spróbóje. Taki akcentmocnego w tych hostach mi się podoba. Pierwszy raz mam muhlenbeckie i to fajna roślinka do powtarzania co rok.
LIDKA 08:41, 22 lip 2026

ajka napisał(a)
U mnie floksy wiechowate też powciskane w rabaty, coraz bardziej mi się podobają

Dużo odmian jest i kolorów i myślę że to będzie moja kolejna zajawka po różach i hortensjach. I pasują do wszystkiego
MartaCho 08:50, 22 lip 2026

LIDKA napisał(a)

Pierwszy raz mam muhlenbeckie i to fajna roślinka do powtarzania co rok.

Ja też mam pierwszy raz w donicach przed domem i też się nią zachwycam- bardzo ładnie rośnie. Macierzankę białą też polecam

To chyba muszę moje przetaczki zatem też wyciąć, choć całkiem ładnie kwitną. A szałwie, które rosną przed nimi (pink) strasznie coś marnie startują po ścięciu.
LIDKA 08:54, 22 lip 2026

MartaCho napisał(a)

Ja też mam pierwszy raz w donicach przed domem i też się nią zachwycam- bardzo ładnie rośnie. Macierzankę białą też polecam

To chyba muszę moje przetaczki zatem też wyciąć, choć całkiem ładnie kwitną. A szałwie, które rosną przed nimi (pink) strasznie coś marnie startują po ścięciu.

Moje szałwie już ładne zielone kulki.
Podoba mi się caradonna odkąd zobaczyłam na żywo. Jest wysoka i ma taki luźniejszy pokrój . Wprowadzę ją na kortową bo chciałam fioletowe wypełnienie z werbeny ale ta miała inne plany.