Nicol, dziękuję
Rabata nie wyglądała źle - gdy zakwitły hortensje, rozhulały się trawy, to widok był przyjemny. Problemem była wielka niewykorzystana przestrzeń, całe gołe połacie.
Zbierałam się długo do zmian i oto są .
Mrokasia, Marcin, Wafel, Alicja, białe byliny to faktycznie rutewki White Clouds oraz ostrogowce . Reszta to tawuły Tor Gold, krzewuszki Picobella Rosa i tawuły japońskie. Te japońskie to pomysł małżonka .
Pęcherznice planuję pod dębami. Ale to już w kolejnym okresie budżetowym . Teraz jeszcze mam do dokupienia Amanogawę, zawciągi i kilka rutewek.
Monia, nie lubię hamletyzowania nad rabatą . Jednocześnie znam swój ogród, jego możliwości, rośliny, które u mnie dobrze rosną. Ich lista nie jest zbyt długa, dlatego decyzje zapadają szybko
Dużo dzisiaj zrobiłam - poza sadzeniem także kilka przesadzanek, dzielenia traw. Oczywiście wszystko na potrzeby tej rabaty . Pogoda była idealna do pracy - ciepło, ale nie za ciepło, bez słońca. Świetnie mi się pracowało i fakt ten jest źródłem ogromnej radości .
Bardzo jestem ciekawa tej rabaty, gdy hortensje urosną i zaczną kwitnąć .
No wlaśnie patrząc na zdjęcie widzę, ze coś mi nie gra... Porównałam z planem i widzę, że mi się grupa krzewuszek przesunęła z pół metra w lewo i przestały grać z tawułami... Czeka mnie chyba drobna modyfikacja...