Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

edi75 09:45, 31 maj 2026

Zakupy...chyba każda z nas to lubi
Marcin89 09:48, 31 maj 2026

Chyba pęcherznic nie było, bo wybrane inne rośliny. Ale nie dziwię się, bo to są szlachetne odmiany, a nie pospolite Gdzieś na pewno będą.

Wczoraj widziałem młody żywopłot z czekoladowej pęcherznicy. Ktoś obsadził pezedpłocie. Fajnie wyglądały
Alija 16:08, 31 maj 2026

Judith napisał(a)
Uwielbiam limonkę

Cudne widoczki, limonka jest piękna.
Zakupy dają tyle radości , czy te roślinki z białymi kwiatami to rutewka i ostrogowiec?
Judith 16:42, 31 maj 2026

nicol21 napisał(a)
Przymiarki bardzo fajnie zapowiadają rabatę. ale powiem ci ze ten stan z sierpnia ub.roku to zupełnie fajna rabata była.

Nicol, dziękuję
Rabata nie wyglądała źle - gdy zakwitły hortensje, rozhulały się trawy, to widok był przyjemny. Problemem była wielka niewykorzystana przestrzeń, całe gołe połacie.
Zbierałam się długo do zmian i oto są .
Judith 16:51, 31 maj 2026

Mrokasia, Marcin, Wafel, Alicja, białe byliny to faktycznie rutewki White Clouds oraz ostrogowce . Reszta to tawuły Tor Gold, krzewuszki Picobella Rosa i tawuły japońskie. Te japońskie to pomysł małżonka .
Pęcherznice planuję pod dębami. Ale to już w kolejnym okresie budżetowym . Teraz jeszcze mam do dokupienia Amanogawę, zawciągi i kilka rutewek.

Edi, wiadomka .
Monia81 18:19, 31 maj 2026

Jakie fajne zakupy i od razu takie większe egzemplarze Ty jak Mrokasia, szybkie działanie i rabata nowy look dostała
Judith 20:11, 31 maj 2026

Monia81 napisał(a)
Jakie fajne zakupy i od razu takie większe egzemplarze Ty jak Mrokasia, szybkie działanie i rabata nowy look dostała

Monia, nie lubię hamletyzowania nad rabatą . Jednocześnie znam swój ogród, jego możliwości, rośliny, które u mnie dobrze rosną. Ich lista nie jest zbyt długa, dlatego decyzje zapadają szybko
Judith 20:19, 31 maj 2026

Work in progress:

Tam gdzie stoi pachołek będzie Amanogawa.

Dużo dzisiaj zrobiłam - poza sadzeniem także kilka przesadzanek, dzielenia traw. Oczywiście wszystko na potrzeby tej rabaty . Pogoda była idealna do pracy - ciepło, ale nie za ciepło, bez słońca. Świetnie mi się pracowało i fakt ten jest źródłem ogromnej radości .

Bardzo jestem ciekawa tej rabaty, gdy hortensje urosną i zaczną kwitnąć .
mrokasia 09:34, 01 cze 2026

Świetnie wyszło! Jednak krzewy robią masę . Jesteś zadowolona?
Judith 10:43, 01 cze 2026

mrokasia napisał(a)
Świetnie wyszło! Jednak krzewy robią masę . Jesteś zadowolona?

No wlaśnie patrząc na zdjęcie widzę, ze coś mi nie gra... Porównałam z planem i widzę, że mi się grupa krzewuszek przesunęła z pół metra w lewo i przestały grać z tawułami... Czeka mnie chyba drobna modyfikacja...

EDIT: no i przesadzone .