Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród. » Edycja postu

Rododendronowy ogród.

monteverde 22:35, 18 gru 2011

Bogdzia napisał(a)
Jest jeszcze jeden powód dla jakiego lubię śnieg. Chodzi o to że zdjecia ptaków na białym tle są fajniejsze bo nic nie odrywa uwagi od samych ptaków, a jak się robi im zdjęcia w krzakach to nie wiadomo na co patrzec.Z tego względu śniezna zima mogłaby trwac no powiedzmy miesiąc, ostatecznie półtora a potem już tylko wiosna i słoneczko.

popieram
barbara_kraj... 23:42, 18 gru 2011

monteverde napisał(a)

Jest jeszcze jeden powód dla jakiego lubię śnieg. Chodzi o to że zdjecia ptaków na białym tle są fajniejsze bo nic nie odrywa uwagi od samych ptaków, a jak się robi im zdjęcia w krzakach to nie wiadomo na co patrzec.Z tego względu śniezna zima mogłaby trwac no powiedzmy miesiąc, ostatecznie półtora a potem już tylko wiosna i słoneczko.

popieram

I ja tez
Bogdzia 08:12, 19 gru 2011

Dziś zamiast bajki będzie opowiadanie o sroce złodziejce.

Co roku wieszam na drzewie słoninkę dla sikorek.

Niestety jest więcej amatorów tego przysmaku. Uwielbia ją np. sroka. Sroka jest dużym ptakiem drapieżnym i zimą dośc trudno jest jej zaspokoic głód. Przelatuje więc koło wiszącej słoninki i zrywa ją w locie.Kiedyś postanowiłam że zawieszę słoninkę na podwójnej nitce.Sroka przyleciała ale nie udało jej się zerwac nitki.Powiesiła się więc dziobem na słonince. Machała skrzydłami ,by zwiększyc swój ciężar, huśtała się na niej, aż w końcu i tą grubszą nic zerwała i słoninka była jej.
Bogdzia 08:16, 19 gru 2011

badara 09:02, 19 gru 2011

A to sroka jedna
marzena 19:17, 19 gru 2011

no, piękna akcja... sroki i Twoja
Bogdzia 19:26, 19 gru 2011

Jak zwykle w takich sytuacjach nie było czasu na ,,ustawienie się". Zdjęcia robione z okna domu z odległości ok.12m-13m. Az sie dziwiłam ,że wogóle da się je oglądac, choc jak widac dużo pozostawiają do zyczenia.
bociek 20:15, 19 gru 2011

Ojoj, a to pazerna sroka Swietne zdjecia. Ale z Danusiowego karmnika na pewno by jej sie nie udalo zerwac sloninki. Z drugiej strony, sroka tez jest glodna, nie tylko sikorki i inne male ptaszeta maja puste brzuszki.
Ja powiesilam na plocie taki dzwonek z tluszczem i nasionami, ale na razie nie widac zainteresowania, pewnie jeszcze sie lobuzeria nie zwiedziala.
an_tre 20:27, 19 gru 2011

Bożenko akcja sroki rewelacyjna ale ja nie lubię srok, bo co roku wyjadają gołębiom jajka z gniazd lub nawet młode pisklaki, a gołębie się starają znowu i sroki rach ciach i niema jaj i tak w koło ....
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 20:30, 19 gru 2011

Bogdzia napisał(a)

A to spryciara, jeszcze podparła się łapkami!