Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród. » Edycja postu

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:31, 10 lis 2011

bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu miło że zajrzałaś i że Ci się podoba. Pozdrawiam.

Pokazuj jak najwięcej, jesteśmy "głodne" Twoich fotek.

Łatwo powiedziec. Ja już się boję Szefowej że ma dośc mojej zwierzyny, bo jak zaczęłam o zwierzątkach to o roślinkach ani słowa. Jutro muszę wstawic jakieś kwiatki bo mogę wyleciec z Ogrodowiska. Prawdę mówiąc to takie przygody ze zwierzętami też się czesto nie zdarzają, a jak się zdarzą to też sie zapomina o nich po jakimś czasie. W TV powiedzieli że dziś Dzień Jeża to poszukałam zdjęc. Dzidka też dziś wstawiła zdjęcia jeży. Ciekawsze od moich-warto do niej zajrzec. Pozdrawiam.
Bogdzia 21:35, 10 lis 2011

bociek napisał(a)
Bogdzia, ale super jezyki masz w ogrodzie. Ja w zyciu nie widzialam jeza na zywo. Moja siostra opowiadala, ze dawno temu, kiedy nie bylo bocian jeszcze mnie nie mial w planach mieszkal w naszym domu jez i ponoc strasznie nocami lobuzowal

Ten jezyk od smietanki jest po prostu debesciak

A z jezem jest jeszcze fajna historia jak to moje dziecie zaczelo chodzic do przedszkola i nauczylo sie takiej oto piosenki:

A w ogrodzie jezyk spi, zbudz sie jezu zbudz. Lecz nie podam reki ci bo mnie bedziesz kluc.

Piosenka byla super przez pierwsze 50 wykonan, przy setnym zaczela byc nuzaca, a po 200 hmmmm, rodzina uciekala od dzieciecia w poplochu. Bo on te piosenke wykonywal seriami po kilka. Dlatego tak dobrze ja pamietam, bo to hmmmm dawno bardzo bylo

Super ta piosenka, nie znałam jej choc dzieci i wnuczki chodziły do przedszkola. Pewnie Twój synuś świetnie wyglądał podczas wykonywania tej piosenki i pewnie to bardzo miłe wspomnienia. Pozdrawiam.
Dzidka 21:36, 10 lis 2011

Bogdzia napisał(a)

Ja już się boję Szefowej że ma dośc mojej zwierzyny, bo jak zaczęłam o zwierzątkach to o roślinkach ani słowa. Jutro muszę wstawic jakieś kwiatki bo mogę wyleciec z Ogrodowiska . .

Nie przypuszczam, by Szefowa udzieliła upomnienia.
Przecież ogród, to nie tylko rośliny.
Bogdzia 21:44, 10 lis 2011

Dzidka napisał(a)

.Ta ,,osa" poniżej to szczerklina piaskowa. Łatwo ją spotkac na początku września w miejscach ,gdzie występuje piasek ( najlepiej przed południem).Pierwszy raz zwróciła na nią moją uwagę moja mała wnuczka, która nie chodziła jeszcze do szkoły. Rodzice na działce byli zajęci goścmi, a ona wypatrzyła i obserwowała ,,czerwoną osę". Następnego dnia wszystko mi opowiedziała, a ja żałowałam ,że tego nie widziałam i nie zrobiłam zdjęc.Niedługo potem sama miałam okazję zaobserwowac i sfotografowac wszystko o czym mi opowiadała.

1.Szczerklina piaskowa.

Muszę jeszcze powrócić do tego postu.
Bogdziu jesteś szczęśliwą babcią !!!!!!!!!!
Bo Wnuczka i Babcia mające te same pasje, to wielkie szczęście.
A ile wiosenek liczy wnusia ?

Wnusia podzielała babci zainteresowania przyrodą i fotografią dokąd była mała.Miała niezwykłe zdolności do obserwacji. Często pokazywała mi rzeczy drobne i ciekawe których ja nie widziałam, bo patrzyłam bardziej globalnie. Ale urosła i teraz bardziej woli byc z przyjaciółmi. Myślę że jak całkiem dorośnie to wróci do mrówek, pszczółek i os a szczególnie zajmie się moim ogrodem, ktory ciągle lubi.
Bogdzia 21:47, 10 lis 2011

Dzidka napisał(a)

Ja już się boję Szefowej że ma dośc mojej zwierzyny, bo jak zaczęłam o zwierzątkach to o roślinkach ani słowa. Jutro muszę wstawic jakieś kwiatki bo mogę wyleciec z Ogrodowiska . .

Nie przypuszczam, by Szefowa udzieliła upomnienia.
Przecież ogród, to nie tylko rośliny.

Obyś miała rację, też mam taką nadzieję że uzna że zwierzęta to też ogród.Pozdrawiam.
Gardenarium 21:48, 10 lis 2011

Zgadzam się, nie mam nic przeciwko temu, ale fajnie by było kopiować post i wklejać go także tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/998-zwierzaki-w-ogrodzie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/750-motyle-fruwajace-kwiaty

https://www.ogrodowisko.pl/watek/185-jaszczurki-w-ogrodzie

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 21:55, 10 lis 2011

Ale Szefowa szybka. Skąd wiedziała ,że tu o Niej mowa? Posty oczywiście przydatne w każdej sytuacji i w każdym temacie. A pozwolenie na zwierzątka --BEZCENNE. Pozdrawiam SZANOWNĄ SZEFOWĄ.

Bogdzia 16:36, 11 lis 2011

justi napisał(a)
Czy jeże nie są płochliwe. Parę lat temu jeden się zawieruszył u nas i wsadziliśmy go do dużego, otwartego pudełka, żeby rano pokazać dzieciakom. Wygryzł dziurę i zwiał.

Justi- przepraszam napisałam wczoraj Ci odpowiedź ale jej nie ma, pewnie ,,poszła w kosmos". Więc jeszcze raz. Jeże jak wszystkie dziko żyjące zwierzęta są płochliwe, ale jeśli są przyzwyczajone do jakiejś sytuacji to już mniej się denerwują. Poza tym nie uciekają tak szybko jak inne z wierzęta, więc można dośc łatwo zrobic im zdjęcie. Jeśli sie przestraszą to zwiną sie w kulkę i będą czekac aż niebezpieczeństwo minie, więc trzeba cierpliwie i cicho poczekac.Ten Twój miał zapewne dużo czasu by się wydostac więc z tego skorzystał. To byla dla niego nowa i stresująca sytuacja więc próbował wydostac sie na wolnośc i jak widac udało mu sie.
Bogdzia 20:55, 11 lis 2011

Obiecałam wczoraj,że dziś wstawię zdjęcia kwiatków. No więc dziś liliowce. Nie są to wszystkie jakie mam, ale mam problem z odszukaniem zdjęc pozostałych. (Podziwiam Danusię ,że tak sprawnie odnajduje i wkleja zdjęcia choc ma ich wiele wiecej niz ja.)

Bogdzia 21:05, 11 lis 2011