Cieszę się że tu zaglądacie, wiele wątków przeglądam na bieżąco a na zdjęcia w ogrodzie jakoś brakuje czasu.
Agi2006 W ogóle nie przepadam za kolorami w ogrodzie, dlatego miał być tylko biały, ale wyjątkowo różowy też jest tolerowany. Mahonia to pozostałość po starym ogrodzie, była tu od dawna i została.
Johanka77 Ta jak ją nazwałaś "kulaskowa bukszpanowa rabata pod domem" to rabata która zachowała swój pierwotny układ. Zmieniona została tylko sciółka (z granitu na zrębki) i drzewa z wielopniowych grabów na oczywiście świdośliwy

.
Technika mocowania linek na garażu jest prosta w dachu są dziury gdzie przewleczone sa sznurki przez podkładkę a na dole sznurki przywiązane są do haków wbitych w ziemię.
O tu widać...
Mirka Na początku miał być piękny trawnik ale ta koniczyna ma coś w sobie, ale oprócz niej i trawy nie dopuszczam żeby rosło cos innego.
Jagodaa Hej, szczelina z rojnikami jest dziełem przypadku, taki błąd w pomiarach coś trzeba było zrobić z tymi kilkoma centymetrami
Martka Pierwsze pomidory posadziłem w tamtym roku na rabatach, ale raczej w otoczeniu niższych nasadzeń (hakone). Było ich może 10/ 12 szt. i nie spodziewałem się takich plonów pod koniec sezonu we wrześniu zebrałem jeszcze 7 kg zielonych. Pomidory koktajlowe sprawdziły się najlepiej.