Jola poszerzałam -nie wiem ,czy tak zostanie -zobaczę ,jak mi się to będzie kosić
może całkiem zerwę ten trawnik pomiędzy poszerzeniami i tylko zrobię przejście z płyt przez rabatę ,żeby kosiarką móc przejechać ....sama nie wiem .....po prostu chciałam skrócić optycznie taki długaśny trawnik ....i tak kombinuje
fajny pomysł z tymi kuklikami-dziękuję -podzielę ,jak przekwitną i dosadzę
z daleka te przerywniki wyglądają na małe
ale czy robić jeszcze szersze ?
mają 2 m na 2 metry tak mniej więcej jak choiny podrosną to powinno to lepiej wyglądać -ala pokoje ogrodowe
Sylwia ja też tylko w automacie te fotki robię -nie obrabiam ,nic z nimi nie robię -czasem przytnę tylko jakiś bok może to dzięki obiektywowi są ładne
lubię swój ogród na zdjęciach -dużo lepiej wygląda niż na żywo taki wdzięczny model
Zuza właśnie sama się zastanawiam ,jak będzie z koszeniem -okaże się
ja koszę ,ale jak mi się będzie żle kosiło ,to zlikwiduję całkiem to trawiaste przejście zrobię przejazd z płyt chodnikowych
jak choiny podrosną ,to powinno być ok
Wiola dziękuję Kochana
chciałam Ci kwiatek wstawić ,ale mam już tylko robocze fotki ,bo
leżę i kombinuję na fotkach,jak poprawić kształty rabat i trawnika
Ja juz bym od razu plyty wstawila. Bedzie cudo. Nawet takie w trawniku zeby obrastaly. Superancko jest.
Ja chwilowo zamiast sadzic jestem lejwoda. Moj dzielny i pracowity mąż uklada trawe a ja podlewam zeby sie przyjela. Niby do ulozenia 230 m2 ale to 9 ton. Szok ile wazy. I on to sam przenosi uklada i docina.
Alicja dziękuję bardzo
czy kiedyś nadejdzie taki dzień ,że powiem ,że ogród skończony i już nic nie robię ....hmm chyba nie ....
dzięki Wam już wiem co z tym trawnikiem mam zrobić
Ania tak zrobię -podzielę trawnik w poprzek rabatami i dam płyty ,żeby przejechać kosiarką z jednego do drugiego jutro może chociaż ten pierwszy zrobię
dziękuję za pomysł
a Ty lej wodę ,bo ten nowy trawniczek boski z roślinkami zdążysz posadzić
ja dziś kolejnego śmiałka wykopałam , podzieliłam i posadziłam na końcu działki -dobrze się je dzieli ,tak jak seslerie ....potrzebowałam zrobić miejsca na nowe kaliny i krzewuszki
z nowych kalin mam
Kalina bodnantska Charles lamont, kalina Molly Schreder ,Pinkimono -była też Pragense ,ale już nie kwitła i nie wiem ,jak wygląda z kwiatami ...poza tym wyczytałam ,że może przemarzać ,więc nie kupiłam
i krzewuszki -Ebony&Ivory,Bristol Ruby ...mam jeszcze chęć na Middendorfa
dość zakupów ogrodowych