Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 12:35, 18 cze 2021

Dziewczyny
przepraszam ,że zbiorowo ......Dziękuję Wam bardzo za docenienie mojej pracy
4 dni odchwaszczałam cały ogród -w końcu na chwilę mam tak jak lubię .....ciekawe na jak długo -bo przez te upały niektóre roślinki cierpią .....

a mamy zakazy podlewania i marne ciśnienie wody .....zmywarka nie chce myć ,pralka też odmawia współpracy .....

muszę jakieś fotki pocykać ,bo róże pięknie zakwitły ,bodziszki i szałwia szaleje jeżówki też już pąki mają ....cudnie jest ,tylko ten gorąc .....no nie dogodzi
eVka 13:42, 18 cze 2021

Magleska napisał(a)
Dziewczyny
przepraszam ,że zbiorowo ......Dziękuję Wam bardzo za docenienie mojej pracy
4 dni odchwaszczałam cały ogród -w końcu na chwilę mam tak jak lubię .....ciekawe na jak długo -bo przez te upały niektóre roślinki cierpią .....

a mamy zakazy podlewania i marne ciśnienie wody .....zmywarka nie chce myć ,pralka też odmawia współpracy .....

muszę jakieś fotki pocykać ,bo róże pięknie zakwitły ,bodziszki i szałwia szaleje jeżówki też już pąki mają ....cudnie jest ,tylko ten gorąc .....no nie dogodzi

Ja tez przybiegłam pochwalić widoczki ogrodowe

O chwastach nawet nic nie pisz, mam załamanie nerwowe bo gdzie nie spojrzę tam jakiś chwaścior przebrzydły... Najgorzej ze szczawiem i szczawikiem, szczaw ciężko bez podkopania wyrwać a o szczawiki nawet nie chce mi sie pisać, cudowny zadarniacz...
Postawiłam sobie za punkt honoru, że do wylotu na wakacje wszystko wypielę, tylko pewnie jak po ponad 2 tygodniach wrócę będę musiała zacząć od nowa. Oby nie było upałów i żeby padało podczas nieobecności bo jak rodzice mi podleje w południe ogród to wszystko popalą tylko. Niestety nie mogę im przetłumaczyć, że tak nie wolno...

Macie zakaz podlewania, masakra. Madzia, kop studnię, bardzo polecam! Kupa kasy w kieszeni i możesz podlewać kiedy chcesz.

Ja w bodziszkach sie zakochałam a jeszcze rok temu nawet mi sie nie podobały, mam jednego Rosanne od Irenki i jest cudny, będe go dzielić bo się ładnie rozrósł

Aaa Madzia, jak byś zobaczyła jak cudnie Twoje macierzanki cytrynowe się rozrosły w gęste poduchy!!! Każdy się zachwyca.

Matko a ja tylko o o sobie zamiast chwalić Twoje cuda ogrodowe. Samolub jestem!

Pięknie masz!!!
Magleska 15:10, 18 cze 2021

Ewa

dzięki za pochwały

chwasty ,to jakieś niewybredne są -rosną w każdym podłożu i w każdych warunkach

widziałam ,jakie przeboje z pianką mieliście -dobrze ,że nikomu nic się nie stało .....a roślinki -odrosną

z tą studnią ,to chyba u mnie nie tak łatwo -wysoko na górze mieszkam -podobno głębinówki nawet się nie dokopują .....muszę zainteresować się tematem głębiej

cieszę się ,że macierzanki Ci rosną
Buziaki
Magleska 15:10, 18 cze 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Cudnie wyglada ten warzywniak.Co masz tam pod zwirem?Czy poprostu gruba jego warstwe dalas?

Kasia
przy nowych skrzyniach ,a raczej pomiędzy nimi mam matę i kamyczki
Magleska 15:12, 18 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Madzia jakie niezręcznie Ciesz Się ile tylko możesz bo widzisz, że jedna chwila i już nie ma tej radości. Trzeba się cieszyć ile tylko los pozwala i dajeJa się zachwycam Twoim ogrodem. Pamiętam jak zaczynałaś i wiem ile to pracy i wysiłku by taki efekt byłWidziałaś u mnie jak ta moja róża śmiga? Zrobiłam porównanie wzrostu z Emusiem, dwie trzecie jej wysokości i szerokości to tegoroczny przyrost, a do jesieni daleko

Sylwuś wiem .....przecież zawsze mówię ,że moje motto życiowe to :

Żyj dziś -bo wczoraj nie wróci - a jutra może nie być ! .....od wielu lat tego się trzymam ......chociaż nie omijają mnie doły i kłopoty -jak każdego

Jutro pogadamy

Buziaki
Magleska 15:43, 18 cze 2021

Dziś dla odmiany same fotki "brzydkie " -pełne słońce i cykane na szybko -przeszłam w pięć minut ,a nacykałam z 50 fotek

Z cyklu ,że wcale aż tak pięknie nie jest ..............raczej po prostu..... w miarę zadbany ogród( można się doczepić do pierdół ,ale po co )..... z mnóstwem roślin -bo tak lubię

Miłego oglądania

najpierw z cyklu -polowanie na ....nie wiem co ....jaszczurki ,a może myszy ....
to wczoraj wieczorem

a to już dzisiejsze

placyk opustoszał -przeniosłam stół na ogniskowy ,a tu kupię 2 leżaki do smażenia się .....co prawda nie wiem ,czy i kedy będę na nich leżeć ......

Magleska 15:44, 18 cze 2021

zdjęcia nie po koleji -tylko tak ,jak na karcie ,więc wybaczcie to skakanie po rabatach -część wczorajsza ponura ,a dziś prześwietlone

Magleska 15:44, 18 cze 2021

drakiew,bodziszek ,wielosil ,piwonia