Magda ale zdjęć dużo wrzucilaś, miło pooglądać. Wszędzie mi się podoba a dziś tutaj najbardziej
Nie stresujesz sie jak sunia wchodzi na rabaty?
Jak sobie radzisz z ograniczeniami wody?
ze mnie marny fotograf i niecierpliwy ....idę i cyk ,cyk ,cyk .....nie przykładam się ,żeby mieć dobre tło ,czy światło ....
Klony kofam bardzo .....
Miłej Niedzieli ....ja dziś leżę i odpoczywam -jedynie warzywnik podlałam z samego rana
Gosiu
tak ,to skalna rzeczka -kamienie wykopane z rabaty ogniskowej nie miałam co z nimi zrobić ,a i pustka po mini-oczkach została
Sunia mi dziś kolejną dziurę wykopała -na różance -nornica mi tam zryła -przy tak dużym psie są zawsze jakieś szkody
Polowanie na szczęście bez dziur -za to na różance szukała nornicy i muszę dziurę zakopać co zrobić -przy psie trzeba się liczyć z drobnymi uszkodzeniami
Tak ,to red baron -rośnie -nic o niego nie dbam -ma sporo wilgoci jedynie
Milunia dziękuję .....
pewnie ją jaszczurki zainteresowały -bo mam ich sporo w skalniaku
Dorotko dziękuję
na szczeście na skalniaku psica nic nie wykopuje -ale na niektórych rabatach ,tam ,gdzie nornice ryją -zdarza się ,że coś rozkopie
a wiesz ,że już nowe chwasty wychodzą wrrrr ....
ale w tych temperaturach nie zamierzam nic robić -jak się ochłodzi i popada ,to trzeba będzie znowu plewić ....
Ewa dziękuję bardzo
w kwestii basenu .....ja daję tabletki z chlorem ,albo multi funkcyjne -cały czas pływają w pływaku -jedynie na czas kąpieli je wyciągam ...
i co jakiś czas badam wodę ( w zestawie były takie odczynniki do badania -wlewa się kropelki i sprawdza po kolorze ,czy zdatna do kąpieli )
czasem daję chlor-szok ....i przede wszystkim dobry filtr-te zestawowe to są takie sobie ....ja mam piaskowy i faktycznie świetnie filtruje ....
chyba tyle ....
Asia dzięki
nie stresuje się -czasem jak widzę ,że gdzieś wchodzi ,to wołam -wyłaz z kwiatków ....moja raczej nie wchodzi -zdarza się ,że gdzieś rozkopie -ale tylko ,jak czuje kreta ,czy nornice
z ograniczeniam wody hmmmm....jak to delikatnie powiedzieć -wkurzam się na maksa -bo ogród i trawnik cierpią -czasem bardzo wcześnie rano -jak jest jeszcze dobre ciśnienie to trochę podlewam -w szczególności warzywnik i nowe rabaty -reszta musi sobie dawać radę ....
najbardziej mnie drażni ,że nie mogę normalnie zmywarki włączyć -zaraz się zatrzymuje i błąd się wyświetla ....
co zrobić ....tak co roku w upały jest
basen zwykły stelażowy -tylko paletami obłożony -żadna rewelacja
ale przyjemnie się jest ochłodzić w takie dni ,jak dziś
pluskałam się dziś ....wczoraj była jak dla mnie jeszcze za zimna woda
moje trawki ,to chyba też milk chocolate -rosną u mnie fajnie -mam jeszcze inne brązowe -nie pamiętam nazwy i te znowu wysiewają się ,jak wariatki -nie przeszkadza mi to ,bo mam sporo miejsc do obsadzania
Asia skarpy nie oddam też ją lubię -chociaż podobno skalniaki niemodne
ale zawsze mogę podzielić się roślinkami ,jakbyś chciała taką zrobić
poza tym -Twoja też jest przecudna przecież
Taaaaaa .....stare palety i basen stelażowy z casto faktycznie na bogato hihi