Pokuszę Cię skarpą znowu - bo w Twojej widzę potencjał
ja mam też jałowce -ale te płaskie -rosną tam już 8 lat -oczywiście skrzyp znowu wyłazi -muszę się wziąść za jakieś plewienie
Nawet się trochę zastanawiałam nad Twoją ostatnio - wiem ,że masz tam te duże jałowce -może byś się pokusiła je poprzycinać na jakieś chmurki ? i podsadzić je hakonką ,albo jakąś inną trawką co Ci dobrze rośnie -albo floksami nawet
Ja nie znoszę na swojej plewić -dlatego staram się ją mocno zadarnić -to co się nie sprawdza wymieniam na inne i tak w kółko -od tylu lat z nią walczę -ale ogólnie już mi się podoba
Ja mam naprawdę dużo miejsca między roślnami -te fotki po prostu skracają te odległości
I jest tak jak napisałaś u siebie -niektóre byliny rozrastają się nadmiernie i nie tam ,gdzie bym chciała ,inne wypadają i te koncepcje rabaty biorą w łeb
Wyplewiłam w końcu inversową ,poprzycinałam na niej świerki Nidiformis ( już ogromne się zrobiły ,więc nadszedł czas na przycinki ) cyprysiki też wpadły pod nożyce -dosadziłam 3 azalki fioletowe i 2 rodki -od razu lepiej wygląda (według mnie )
Zmieniają się warunki na tej rabacie -więc czas tam uzupełnić nasadzenia ,takie ,które sobie poradzą
Błotnistej vel Limonkowo-brązowej w końcu nie zmieniam -chociaż cały czas kusi mnie jej poszerzenie za ścieżką -kto wie ,czy tego na jesień nie zrobię -do tej pory roślinki się rozrosną i będzie co dzielić do powtórki nasadzeń