Ja mam Seslerię Skalną i ona u mnie jest całą zimę zielona. Czyszczę ją tylko z suchego wiosną i lekko końcówki przycinam.
Zaraz ci ją u siebie pokażę.
Nie znałam tej drugiej roślinki ale jest piekna . Chyba zostanę przy poniższym układzie. Obok na rabacie mam podobne nasadzenia a te kosodrzewinki i Daniki kupiłam jakiś czas temu z myślą o tej rabacie… najwyżej dokupię czarne zurawki i dam pomiędzy moje „ulubione” iglaki
Będziesz cięła kosodrzewinę żeby utrzymać tak nisko, czy to coś odmianowego? Na pierwszy rzut oka wygląda na tą z wyższych - nie zasłoni Ci tyłu rabaty?
Seslerie polecam z całego serca (ja mam z kolei jesienną w kilku miejscach i jest bezobsługowa, nawet za ogrodzeniem gdzie nie podlewam). Jedne z lepszych traw. Warto nawet kupić małe sadzonki, bo rosną ekspresem.
Ula ta kosodrzewinka nie jest wysoka ma ok 15-20 cm i rabaty nie zasłoni. Tuż za nią są tulipany następnie rozplenice Hameln i rozchodniki później pas jeżowek hortensje i miskant Morningligh. Będę cięła tak aby tylko się zagestniala i nieznacznie poszła wzwyż
A nad tą trawą się głęboko zastanowię …namieszaliście mi ją w głowie ))