Mirka cena nie aż taka wysoka - czekam na wycenę transportu.
Roocika - niestety nie z naszej okolicy. W nasze rejony wybieram się do szkółki w piatek bo spodobał mi się ambrowiec Gum Ball
Moje nie do końca jeszcze moje ambrowce chcę posadzić przed domem. Poszerzę rabate do prawie 3 metrów- w tym miejscu trawa ma bardzo ciężko, jest wiecznie wypalona od słońca i niezbyt ładnie wygląda. Pod ogrodzeniem będzie pas rozplenic-rozsadzę te dwie widoczne na zdjęciu, nastepnie będa dwa drzewka a przy nich ponownie rozplenice i lekko wysunę do przodu iteę wirginijską- to te trzy krzaczki, które obecnie mam posadzone pomiędzy rozplenicami. Na samym przodzie będą cztery kosodrzewiny posadzone tak aby zamykały tę rabatę w równej linii z tymi co rosną przy chodniczku.
Całość będzie spójna z nasadzeniami po przeciwnej stronie chodnika
Mam nadzieję,że wszystko zdążę zrobić jeszcze tej jesieni.
Justyna, świetne to ostatnie ujęcie, masz ładny krajobraz w tle. A są szanse, że będzie jeszcze ładniej Ambrowce piękne, trzymam kciuki, by trafiły na zaplanowane miejsce, te drzewa są bardzo dobrym wyborem A swoją drogą, nie mogę się nazachwycać kształtami Twojej nieregularnej ścieżki. Ekstra.
Ambrowce kupione w pobliskiej szkółce. Nie są kolumnowe lecz zwykłe. Korona rozpoczyna sie na wysokości 2 metrów. Wygladaja obiecująco. I teraz mam zagwostkę... czy posadzić je w miejscu gdzie planowałam dwa kolumnowe czy dać je tam gdzie planuję drzewka w miejscu basenu...a na kolumnowe poczekam...
Środkowe to mój ambrowiec
Mi też się podoba ścieżka od frontu. I nasadzenia przy niej .
Co do umiejscowienia ambrowcow, to nie pomogę.
Ja mam tak, że w głowie mam plan na to, co gdzie posadzę. Później przyjeżdzają rośliny i czasami sadzę zgodnie z planem, a czasami lądują w zupełnie innym miejscu . Dopiero jak je przymierzę na rabatę, to mogę stwierdzić ostatecznie, czy ma tak zostać.
Ja podobnie- układam w głowie, przenoszę na papier a nasadzenia są zupełnie inne a i zapomniałam dodać , że niekiedy moje misterne plany psuje mój Niemąż