Jak się rozrośnie ŚŚ, to będzie pięknie!
Ja mam moje zaplanowane w donicach 2x1,2, tylko za tarasem, więc bardziej odsunięte od domu. Będziemy obserwować
Justyna moim zdaniem to nie jest dobry pomysł sadzić drzewo blisko ściany domu, zdecydowanie za blisko ściany w dodatku sięga nad nim jeszcze dach to tam jest 70-80cm od ściany? I do donic nie sadzi się drzew.
Monia ona jest posadzona 75 cm od muru. Nie dam jej wystrzelić pod okap. Bedę ja formować... lepiej niech rośnie w tym miejscu niż w plastikowej donicy. Zobaczymy.
odnośnie drzew w donicach- platana może i bym do donicy nie dała ale i graby sadza do donic.
Potem wstawię zdjęcie hortki.
O kuźwa to bardzo mała odległość od ściany 75cm to u mnie ogrodówki od ściany mają minimum 1m-1,2m. W takiej odległości 75cm od ściany to żadnego drzewa i krzewa bym nie posadziła ale zrobisz jak uważasz.
Oto moja brzozowa. poczatki sięgaja 2015 roku-sadzone były brzozy. Przepraszam za pozycję mojego Niemęża
Tu rok 2017 doszły trawy , których częśc pozostała w tej rabacie na swoim mieścu do dziś
Sa to
rozplenice Hameln i Moudry
Jaśminowiec wonny
Miskanty:
Zebrinus
Cabaret
Następnie rok 2018 - w sierpniu doszły hortki i rozchodniki
Rok 2019-zerwana dań i wysypana kora-dalej dosadzam hortki i dziele rozchodniki
Dalsze losy rabaty w wizytówce
Sa w niej juz tylko trawy, hortki , rozchodniki i doszły dalie. Oczywiscie full cebulowych
Rabata jest w pełnym słońcy ale ma sporo cienia przez brzozy.
odległości :
rozchodniki 80 cm
hortki-róznie-minimum 80 cm
trawy od 70 do ponad 1 metra.
Hortki w tej rabacie to
Silver Dollar
Wim’s Red
Confetti
Candlelight
Pinky Winky
Pink Diamond
Oraz dwie NN z pięknym wielkim kwiatem