Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Gruszka_na_w... 21:02, 06 lip 2023

Justyś, ten pusty środek robi się wtedy, kiedy trawy tniesz idealnie w poziomie. Jeśli się tnie w półkulę (kształt jeżyka, z wyższym środkiem kępy), to tego problemu nie ma.

Gdyby Ci się teraz źdźbła stipy z nasiennikami pokładały lub miały tendencję do tworzenia kołtuna, to można je delikatnie z kępy wyciągnąć chwytając je partiami. Stipa zwykle powtarza potem kwitnienie i znowu świeci.

Ogród po deszczu wygląda nad wyraz romantycznie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
edi75 08:10, 07 lip 2023

Romantyczny podeszczowy widok..
Wiaan 09:39, 07 lip 2023

Ach te Twoje wieczorne fotki Podziwiam
April 10:00, 07 lip 2023

Pięknie, nie wiem czego bardziej zazdrościć, wymuskanych rabatek czy deszczu
LIDKA 10:09, 07 lip 2023

Światło robi klimat. Bosko masz.
Joann 12:16, 07 lip 2023

olciamanolcia napisał(a)

One są ogromniaste . To wysokie odmiany.Niw są schowane- będzie je widać idealnie

No coś Ty, a ja dałam swoje dalie na brzeg rabaty. Muszę przesadzić w takim razie. Pierwszy raz mam dalie, jeszcze nie kwitną, jestem ich ciekawa.

Piękny masz ogród Justynko, taki lekki, zwiewny, wieczorową porą siedziałabym tylko i podziwiala ja u siebie też zapalam już lampy, ale towarzystwa brakuje, jakoś nikt nie podziela u mnie zachwytu nad roślinnością
olciamanolcia 13:19, 07 lip 2023

Joann napisał(a)

No coś Ty, a ja dałam swoje dalie na brzeg rabaty. Muszę przesadzić w takim razie. Pierwszy raz mam dalie, jeszcze nie kwitną, jestem ich ciekawa.

Piękny masz ogród Justynko, taki lekki, zwiewny, wieczorową porą siedziałabym tylko i podziwiala ja u siebie też zapalam już lampy, ale towarzystwa brakuje, jakoś nikt nie podziela u mnie zachwytu nad roślinnością

Dziekuję ci bardzo :0 Twój ogród tez piękny- nie raz Ci to pisałam.
odnośnie dalii-może Ty masz niskie odmiany więc zostaw je w tym miejscu gdzie posadziłaś. Ja celowo wybierałam wyższe aby wystawały zza hortek i miały towarzystwo trzcinników oraz miskantów.
olciamanolcia 13:26, 07 lip 2023

Aprilku Anetku i Lidko Edytko Haniu
Najbardziej spektakularnie bedzie w sierpniu jak zakwitna hortki i trawy-wtedy jest prawdziwa magia
Uwielbiam wieczory w sierpniowo-wrześniowym ogrodzie.

Aprilku deszcz to czasami zbawienie w koncu mam zielony trawnik tzn chwastów przybyło ale co tam-zielono jest

Haniu odnośnie ciecia na prosto-u miskantów tego nie ma chociaż też je tnę w taki sposób. Ono w środku mi wygniło i nie chce za cholerę sie zagęścić chociaż je wyczyściłam
olciamanolcia 13:52, 07 lip 2023

Kilka fot. Lawenda.
Paczta jaka zielen trawnika po nawozie i deszczu

olciamanolcia 13:54, 07 lip 2023

Pozdrawiam Was ❤️