Lidka tujki były posadzone na całej długości płotu łącznie z miejscem gdzie są laurowiśnie. jak kupiliśmy graby dałam ogłoszenie ,ze sprzedam tuje-za godzinę była kobieta z okolicy - z łopatą Zostawiłam po trzy aby jak to mówi mój Niemąz było coś zimozielonego
Te tuje, które mam pod oknem musze koniecznie przyciąć i być może zrobię z nich tujowe drzewka z koroną a na dole jak Wy to piszecie "w nózki" dam rozplenice.
Odnośnie hortek. Ażurowych mam sporo :
Wim's Red, Confetti, Angel's Blush i niekoniecznie azurowe ale nie tak pełne to Pinky Winky i Pink Diamond. Te ostatnie mają prosty pokrój nie "rozłażą" się, a najintensywniej przebarwia się Wim< Red oraz Pinky Winky
Zdjecia z róznych sezonów
Tu na pierwszym planie Confetti
Tu z ubiegłego lata
Ta wysoka ażurkowa to Confetti
A na tym zdjęciu
pierwsza z prawej Pinky Winky
Druga Silver Dollar
Trzecia Wim"s Red
Przy miskancie Cabaret- Confetti
A tu zdjęcie z września
pierwszym planie Silver Dollar
następnie Pinky Winky-lekko schowana w trawach
od brzozy na lewo Candle Light ta niska ciemno rózowa
Wiosennych porządków ciąg dalszy...
Trawy pościnane-jeszcze tylko rabata brzozowa i proso, rozchodniki oczyszczone, no i żeby nie było tak słodko przy cięciu miskantów ML przy tarasie przecięłam kabel i nie mam oświetlenia na tarasie Na szczęście we wtorek przyjeżdża mój Tato i naprawi.
Znam takie powiedzenie ,że "Niedzielna praca w g... się obraca" i w stu procentach się sprawdziło
Dziękuje za bogate info o hortkach.
Wszystkie piękne.
Silver dolar to chyba mam. Pokupułam te patyki z biedry zeszłego roku. Na pewno 2 szt są pomylone ale moze ze 3 okaża sie tymi co mialy byc?
Siedzialy w ziemi ale to takie maluszki ze je teraz dalam w doniczki i jak ruszy wegetacja to je dobrze bede karmic . I moze sie uda zobaczyc co własciwie mam.
Jak cos sadze to lubie szybki efect.
Ale zdrugiej strony lubie coś pokombinowac i dlatego sadze te patyki. Czy z sukcesem to zobaczę latem.
Kilka traw zostało do przycięcia - i najgorszy miskant olbrzymi . Oddaje go w męskie ręce bo ciezko się go tnie. W sumie podetnę do końca Hakuro i zostanie mi dereń. Jak już kiedyś pisałyśmy podetnę go dość sporo.
I to koniec porządków
A i platany trza będzie podciąć …