Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 20:49, 04 paź 2022

DariaB napisał(a)
Piękne te zdjęcia z mglistego poranka Ogród wygląda zupełnie inaczej w takim świetle. No i jak nie kochać hortensji? No nie da się
Daria ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez hortensji, one muszą być chociaż kilka sztuk
eda 20:55, 04 paź 2022

Cudne kolory we mgle ... i liście znak jesieni pięknej jesieni początek
buziaki
Monika83 07:51, 07 paź 2022

eda napisał(a)
Cudne kolory we mgle ... i liście znak jesieni pięknej jesieni początek
buziaki
Dziękuje Ja też lubię takie barwy jesieni
April 08:04, 07 paź 2022

Piękne, mgliste zdjęcia
Monika83 08:12, 07 paź 2022

April napisał(a)
Piękne, mgliste zdjęcia
Dziękuje chyba trafiłam w dobrą godzinę robiąc zdj
Monika83 08:33, 07 paź 2022

Mała aktualizacja rabaty której nadałam zupełnie inny kształt i trochę poszerzyłam i wydłużyłam tą rabate.Dosadziłam rozplenice black beauty, kostrzewe bo nie lubię wyrzucać roślin a była długo na rozsadniku, podzieliłam na pół rozchodnika bo i tak już przekwitł, ale mus więcej jego dosadzić. Przedemną jeszcze sporo kopania
Alija 12:42, 07 paź 2022

Bardzo udana rabatka Ci wyszła, u mnie już chyba nic nie da się poszerzyć, chociaż muszę nad tym pomyśleć. Też bardzo nie lubię wyrzucania roślin, po prostu mi szkoda.
Wczoraj dosadziłam koło hortensji rozplenicę i to też black beauty
Monika83 21:28, 07 paź 2022

Alija napisał(a)
Bardzo udana rabatka Ci wyszła, u mnie już chyba nic nie da się poszerzyć, chociaż muszę nad tym pomyśleć. Też bardzo nie lubię wyrzucania roślin, po prostu mi szkoda.
Wczoraj dosadziłam koło hortensji rozplenicę i to też black beauty
Alija to bedzie jedyna rabata na której nie będzie hortensji ani rodków, bo to jest stanowisko pełne słońce od rana do wieczora , ziemia jest piaszczysta na tej rabacie a miejscami żołty piach, właśnie na tym żółtym piachu rośnie świerk i jałowce na skarpie. I pomyśleć że kiedyś stał tam dom ze 30 lat temu. Twoje hortensje są wysoko prowadzone więc rozplenica Black Beauty nie zasłoni hortek
AlinaP 08:21, 08 paź 2022

Podpisuję się pod tym, co mówi Alija.
Rozchodnik Thunderhead -kupiłam kiedyś 3 krzaczki. Rozmnożyłam go, powstał szpaler przed Polar Bear. Ja cała w skowronkach. Następnego roku zbierałam resztki roślin do donicy. Larwy chrabąszcza urządziły sobie stołówkę w korzeniach. Szkoda, bo fajny jest. Postaram się znaleźć zdjęcia i zamieścić w "rozchodnik okazały".
Monika83 21:20, 08 paź 2022

AlinaP napisał(a)
Podpisuję się pod tym, co mówi Alija.
Rozchodnik Thunderhead -kupiłam kiedyś 3 krzaczki. Rozmnożyłam go, powstał szpaler przed Polar Bear. Ja cała w skowronkach. Następnego roku zbierałam resztki roślin do donicy. Larwy chrabąszcza urządziły sobie stołówkę w korzeniach. Szkoda, bo fajny jest. Postaram się znaleźć zdjęcia i zamieścić w "rozchodnik okazały".
Myślałam że rozchodnik to jest żelazna roślina że nic ją nie dopadnie a tu niespodzianka, larwy chrabąszcza mogą zniszczyć.