Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

olciamanolcia 21:36, 24 paź 2022

Monika83 napisał(a)
Justyś a może byś fundneła sobie takiego futrzaka? Pieska nie zastąpi ale zawsze to coś

Monia przecie ja mam trzy Koty
Monika83 21:43, 24 paź 2022

olciamanolcia napisał(a)

Lubie to Już chyba pisałam ,ze nie przepadam za półkolistymi rabatami ale u Ciebie mi się podoba wyjątkowo.
Justyna wiem że wolisz linie proste u mnie to by się nie sprawdziło, za dużą działkę mam.Linie proste rabat to optycznie zwiększa ogród a ja chcę pomniejszyć poprzez fale, koła, łuki. U mnie musi być jak najmniej trawnika bo z koszeniem też się schodzi 2,5h, nie licząc działki ze stawem.
Monika83 21:47, 24 paź 2022

olciamanolcia napisał(a)

Monia przecie ja mam trzy Koty
Ale to jest inny kot, to nie jest to co zwykłe koty dachowce. Przynajmniej muchy, komary, i inne robactwo latające w powietrzu by ci łapał, ale myszy nie ruszy
gogo 23:24, 24 paź 2022

Monika83 napisał(a)

To jest rozplenica wschodnia Karley Rose, w pierwszej fazie ma ciemno różowe kotki, potem trochę jaśnieją i są jasno różowe.

Dziękuję za nazwę trawy, już wpisałam na listę chciejstw

Moje koty nie wychodzą do ogrodu, mają do dyspozycji wolierę.
Bo mojego pierwszego kota Kajtka przejechał samochód, więc z tymi nie chciałam ryzykować.
A w domu jest jeszcze iglasty - to jeż Tuptuś, nie ma przedniej łapki i nie mógł żyć na wolności, został u nas jako domownik.

Będę bywać u Ciebie na kwiatowych spektaklach
Monika83 20:12, 25 paź 2022

gogo napisał(a)

Dziękuję za nazwę trawy, już wpisałam na listę chciejstw

Moje koty nie wychodzą do ogrodu, mają do dyspozycji wolierę.
Bo mojego pierwszego kota Kajtka przejechał samochód, więc z tymi nie chciałam ryzykować.
A w domu jest jeszcze iglasty - to jeż Tuptuś, nie ma przedniej łapki i nie mógł żyć na wolności, został u nas jako domownik.

Będę bywać u Ciebie na kwiatowych spektaklach
U mnie było podobnie bo mieszkam przy ulicy i prawie każdy nasz kot był rozjechany. Kolina pilnuje jak jest zemną w ogrodzie żeby nie wyskoczył na ulice. Widziałam że jeżyk u ciebie mieszka,fajnie że nim się opiekujesz U mnie jeże w ogrodzie też się pojawiają w okresie jesiennym ale na krótko. Mam nadzieje że w następnym sezonie nie zawiodą mnie z kwitnieniem azalie, rodki, hortki ogrodówki,ciemierniki i róże bo w tym roku powstała mini różanka
Monika83 21:01, 25 paź 2022

Pastella przybrała ciemniejszy róż.

Nigerek Christmas Carol.
daszum 22:39, 25 paź 2022

Monika83 napisał(a)
Danusiu mnie też jest szkoda lata, jakoś szybko przeminęło i coraz bliżej do zimy. Tak to ja na zdj z awatarka ale piesek nie mój tylko fotografa który cyknął nam fote

Ale masz fajną drugą pasję
Podziwiam, ja na motor nigdy bym nie wsiadła.

Czarujesz zdjęciami z ogrodu
olciamanolcia 09:38, 26 paź 2022

Monika83 napisał(a)
U mnie było podobnie bo mieszkam przy ulicy i prawie każdy nasz kot był rozjechany. Kolina pilnuje jak jest zemną w ogrodzie żeby nie wyskoczył na ulice.

Ja tez mieszkam przy ulicy i samochody zasuwają chociaż jest znak droga wewnetrzna czyli 20/h tez straciłam jednego kota przez te jazdy.
Monika83 19:00, 26 paź 2022

daszum napisał(a)

Ale masz fajną drugą pasję
Podziwiam, ja na motor nigdy bym nie wsiadła.

Czarujesz zdjęciami z ogrodu
A ja jako pasażer nie wsiadłabym nigdy na motor, to jest najgorsza opcja jaka może być.
Monika83 19:04, 26 paź 2022

olciamanolcia napisał(a)

Ja tez mieszkam przy ulicy i samochody zasuwają chociaż jest znak droga wewnetrzna czyli 20/h tez straciłam jednego kota przez te jazdy.
U mnie też są znaki ale nikt na to nie patrzy, autami i tak zasuwają nawet dziury w asfalcie im nie przeszkadzają