Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 07:28, 09 kwi 2025

Basieksp napisał(a)

Ale fajne te narcyze koniecznie muszę narcyzy sobie dokupić no i masz fajne szafirkowe rabaty Ja magnolie okrywam, mam małe to się dało, tylko wiatr nimi mocno trzepie, jednej dodatkowo musiałam palik wbić, trochę ją usztywnić.
Basia te trąbkowe narcyzy nie należą do moich ulubionych, trafiły mi się pomyłkowo a że nie lubię wyrzucać roślin to są w rabatach,czekam na te o pełnych kwiatach i na kilka moich nowości z jesiennego zakupu A magnolii nie okrywam bo to nie ma sensu ,kiedyś okryłam agrowókniną to i tak zmarzła..
Monika83 07:30, 09 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Zadbałas o wiosenne kwiatuszki. Mnogo ich masz. Można sie pogapić.
Lidka cebulowe kwiatuchy to must have w ogrodzie
Monika83 07:36, 09 kwi 2025

Narsilia napisał(a)
Wiosennych kwiatów mnóstwo , ja chcę bilet na zwiedzanie Twojego ogrodu lepiej niż w arboretum , żonkile piękne jakie niespotykane odmiany
Klaudia bilet nie potrzebnyprzyjedz i zwiedzajDo arboretum Wojsławic to bym się wybrała A żonkile to taka malutka cześć ich zakwitła na początek,reszta jeszcze w pąkach
Monika83 07:42, 09 kwi 2025

ajka napisał(a)
Ale masz dużo wiosennych kwiatuszków. Szczególnie podobają mi się narcyzy. I jakie szafirki już ładne. Moja rzeczki szafirkowe dopiero pokazują pierwsze kwiatki.
Ania witaj w moim wątku Przez 10lat tych cebulowych mocno namnożyły się u mnie, a zaczynałam na początku od 10szt cebul krokusów,narcyzy,szafirków,cebulicy a teraz muszę pomyśleć gdzie je upchać w rabatach
Monika83 07:54, 09 kwi 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Monika odbiły te ciemierniki czy nie. Też się zastanawiam czy przyciąć.
Elu wypuściły młode liście,po usuwaj zmarznięte łodygi liści, im nic nie będzie, bo nowe liście wypuszczą.
April 07:58, 09 kwi 2025

Wiosenne u ciebie Moniko nigdy nie zawodzą Ale co sezon jest ich więcej i więcej i nasz zachwyt rośnie
Do tego porządeczek i piękne fotki
Tym razem wzrok najbardziej przykuły te roztrzepane narcyzy. Bardzo ciekawa odmiana.
Monika83 07:59, 09 kwi 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Monika przepięknie ta rabatka wygląda. Ile tutaj tych cebulek.

Dlaczego u mnie tak pięknie Ciemierniki nie rosną. Dlaczego. Zmarzły mi w lutym i teraz kwitnie takie byle co.
Ciemierniki masz przepiękne.
Elu no sporo jest w tej rabacie i w dugiej tych cebulek szafirków,namnożyły mi się bardzo z 10szt kupionych 10lat temu..

A co do ciemierników to ten rok nie jest dla nich łaskawy,w poprzednim sezonie kwitły lepiej...
Monika83 08:18, 09 kwi 2025

April napisał(a)
Wiosenne u ciebie Moniko nigdy nie zawodzą Ale co sezon jest ich więcej i więcej i nasz zachwyt rośnie
Do tego porządeczek i piękne fotki
Tym razem wzrok najbardziej przykuły te roztrzepane narcyzy. Bardzo ciekawa odmiana.
Jola cebulowe pewnie że nie zawodzą w kwitnieniu o ile nornic nie ma i kretów w rabatach..Rok temu krety w rabatach grasowały i widzę że mam w niektórych miejscach mniej tulipanów i narcyzy,okazało się że cebuliki wpadły w ich tunele głębiej że aż zgniły, i jeszcze niech mi ktoś powie że kret jest pożyteczny,taki sam szkodnik jak i nornicaA te roztrzepane narcyzy to odmiana Rip Van Winkle
Monika83 08:22, 09 kwi 2025

Alija napisał(a)
Monika, piękne narcyzy, masz sporo różnych odmian, bardzo ciekawe.
Na moich magnoliach, które rozkwitły, widać działanie mrozu, co z pozostałymi (kwiaty jeszcze w pąkach) się dopiero okaże. Dzisiejsza noc ma być spokojna, ale jutro u nas zapowiadają jeszcze -4 stopnie.
Alicja narcyzy dziękują Uwielbiam te kwiaty i każdego roku z nowości odmian coś tam kupię Moje magnolie są w pąkach okaże się czy zakwitną czy też nie..
Monika83 08:25, 09 kwi 2025

Ichigo napisał(a)

Ciemiernikowe szaleństwo. One to chyba na sterydach u Ciebie rosną .

PS. Sliczny kotek.
Magda one rosną w ziemi kompostowej wymieszanej z rodzimą A Rudzik dziękuje