Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 09:05, 06 mar 2026

Basieksp napisał(a)
Pięknie Miło popatrzeć, oko nacieszyć, bo u mnie takiej wiosny jeszcze nie ma. Tak tydzień do tyłu jest, ale jest piękna pogoda
Basia to prawda pogoda jest piękna to u ciebie też cebulowe się pojawią, wczoraj zauważyłam pierwsze kwitnące krokusy u siebie.
Monika83 09:08, 06 mar 2026

Narsilia napisał(a)
No tu u ciebie to jest kwiatu , ale te Narcyzy to pędzone czy one tak same wystartowały ? Przebiśniegi boskie też chce tyle , a ciemierniki to jest cud świata
Klaudia cebulki narcyzy sadziłam do donicy w listopadzie żeby teraz właśnie kwitły a przebiśniegi i ciemierniki dziękują
Monika83 09:18, 06 mar 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
Monika przepiękne. To pewnie młodziaki bo jeszcze nie rozwinięte krzaczki.
Mój ogrodnik już działa więc byłam dzisiaj odwiedzić są też ciemierniki po 65 zł ale ładne. Tak mnie kusiły, ale jeszcze podobno ma padać śnieg i mróz ma być więc się nie skusiłam.
Moje też pewnie przez te kilka dni słonecznych podrosły.
Pozdrawiam
Elu te ciemierniki które zacytowała Bożenka to są zeszłoroczne zakupy, w tym roku o dziwo jeszcze nie poczyniłam żadnych zakupów roślin po 65zł to pewnie w dużej donicy, ja bym się nie zastanawiała tylko kupiła, bo potem się żałuje że się nie kupiło, a przetrzymać w donicy zawsze można.
Monika83 09:25, 06 mar 2026

Agatorek napisał(a)
Ciemierniki masz śliczne ❤️. Piękna kolekcja
Aga ciemierniki dziękują ale już trochę folguję z ilością ciemierników bo jak nadchodzi ten czas wycinania brzydkich liści to jest tego odgroma, jeden duży worek liściorów, a czym starsza kępa ciemierników to dłużej schodzi się wycinanie liści
ElzbietaFranka 21:13, 06 mar 2026

Monika83 napisał(a)
Elu te ciemierniki które zacytowała Bożenka to są zeszłoroczne zakupy, w tym roku o dziwo jeszcze nie poczyniłam żadnych zakupów roślin po 65zł to pewnie w dużej donicy, ja bym się nie zastanawiała tylko kupiła, bo potem się żałuje że się nie kupiło, a przetrzymać w donicy zawsze można.

Ha ha może kupię po niedzieli. Byłam dzisiaj popatrzeć na nie. Jeszcze nie wykupili

Jutro jadę popatrzeć na swoje. Piękna pogoda, będziemy przycinać krzaki i drzewa.