Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Kasipod

Ogródek Kasipod

Kasiapod 17:10, 16 lip 2022

gogo napisał(a)
Kasiu, niesamowicie wszystko Ci urosło i masz pięknie
Podcięcie świerków i perukowca to był strzał w dziesiątkę, wyszło rewelacyjnie

Mam dobrą radę: szczawik trzeba pokochać, bo nie da się go pozbyć
Jako emerytka, z dużą ilością czasu dla ogrodu, próbowałam i w końcu dałam sobie spokój.
A najlepszą metodą jest sadzić rośliny tak gęsto, że go nie widać i nie denerwuje.

Dziękuję Grażynko
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że szczawik rośnie w ekspresowym tempie. Straszna walka z nim jak go tu pokochać
Alija 12:37, 20 lip 2022

Kasiu, powtórzę po Basi, trawy z rozchodnikami wyglądają super, a co się będzie działo jesienią.
Twój powojnik na słupie jest niesamowity, przepiękny.
A kwitnąca na żółto roślina to tojeść kropkowana. Pozdrawiam.
Kasiapod 21:47, 20 lip 2022

Alicja dziękuje za trawy z rozchodnikami, też mi się podoba to zestawienie. Ale to dzięki ogrodowisku do którego trafiłam Może nie jest jeszcze idealnie jak w waszych ogrodach, ale będzie napewno lepiej. Powojnik pięknie kwitnie i może w końcu znalazł swoje miejsce bo był przesadzany kilka razy Dziekuję za tojeść kropkowaną, już też doczytałam
LIDKA 22:32, 20 lip 2022

Kasiapod napisał(a)
[img

Nonono
Ścieżka trawnikowa wow. Pięknie wyglada .
Trawy z rozchodnikiem też. A zurawke lubie i mam tę i inne.
LIDKA 22:36, 20 lip 2022

Kasiapod napisał(a)
Lawenda posadzona z bardzo małych sadzonek, ale już jest widoczna

Kasia możesz obciąć. Poświęcisz rok bez kwitnienia ale zbuduje piekne krzaczki.

Też mam taką z sześciopaczków na różance. I dzis przy podlewaniu pomyślalam ze ja ciachne. Ale za ciemno już było zatem jutro ja uracze sekatorem .
Kasiapod 08:52, 21 lip 2022

LIDKA napisał(a)

Kasia możesz obciąć. Poświęcisz rok bez kwitnienia ale zbuduje piekne krzaczki.

Też mam taką z sześciopaczków na różance. I dzis przy podlewaniu pomyślalam ze ja ciachne. Ale za ciemno już było zatem jutro ja uracze sekatorem .

Dzięki Lidka Żurawki przesadzałam w tamtym roku na jesień bo rosły w słońcu. Tu w tym miejscu dopiero odżyły. Dzięki za radę, dzisiaj biorę się za cięcie lawendy Wczoraj troszkę popracowałam, wypieliłam chwaściory na długiej rabacie, bo po deszczu rosną jak zwariowane, a po pracy popołudnie jak dla mnie za krótkie żeby to wszystko ogarnąć (w tym walka ze szczawikiem) Ale już niedługo urlop
LIDKA 00:18, 22 lip 2022

Kasiapod napisał(a)

Dzięki Lidka Żurawki przesadzałam w tamtym roku na jesień bo rosły w słońcu. Tu w tym miejscu dopiero odżyły. Dzięki za radę, dzisiaj biorę się za cięcie lawendy Wczoraj troszkę popracowałam, wypieliłam chwaściory na długiej rabacie, bo po deszczu rosną jak zwariowane, a po pracy popołudnie jak dla mnie za krótkie żeby to wszystko ogarnąć (w tym walka ze szczawikiem) Ale już niedługo urlop

U mnie slonca tam gdzie zurawki troche jest. I linia kroplująca. Radzą sobie nieźle. Tylko żółta się przypala. I mam też taką hostę co ją przypala.
Kasiapod 21:17, 23 lip 2022

Dzisiaj sobota pracowita w przedogródku walka ze szczawikiem trzy pełne wiadra 10 litrowe)w między czasie przerwwa bo deszczyk padał. Ścieżka trawnikowa ścięta i jestem zaniepokojona bo wygląda tak. Wcześniej podlana florowitem.
(
Kasiapod 21:19, 23 lip 2022

Budleja
Kasiapod 21:21, 23 lip 2022