zbigniew_gazda
11:38, 31 paź 2011

Dołączył: 02 paź 2010
Posty: 11211
5 dag żurawiny suszonej
5 dag rodzynek
1 brokuł świeży
4 plastry baleronu
1 średnia cebula
10 dag sera żółtego
majonez
śmietana (jogurt)
sok z cytryny
sól
Żurawinę i rodzynki sparzyć, dobrze odcedzić i wystudzić. Brokuły podzielić na małe różyczki, sparzyć, dobrze odcedzić i wystudzić.
Baleron pokroić w słupki, cebulę w kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie produkty połączyć, posolić, dodać majonez zmieszany ze śmietaną (jogurtem) i sokiem z cytryny.
Lekko wymieszać.
Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
SMACZNEGO!!!
5 dag rodzynek
1 brokuł świeży
4 plastry baleronu
1 średnia cebula
10 dag sera żółtego
majonez
śmietana (jogurt)
sok z cytryny
sól
Żurawinę i rodzynki sparzyć, dobrze odcedzić i wystudzić. Brokuły podzielić na małe różyczki, sparzyć, dobrze odcedzić i wystudzić.
Baleron pokroić w słupki, cebulę w kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie produkty połączyć, posolić, dodać majonez zmieszany ze śmietaną (jogurtem) i sokiem z cytryny.
Lekko wymieszać.
Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
SMACZNEGO!!!