Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Magleska 21:24, 29 lut 2024

Bożena świetne to siedzisko
Buziaki przesyłam
Magara 23:10, 29 lut 2024

Nie lubię jak ktoś zmienia avatar bo ciężko mi się przyzwyczaić Może gdybym częściej okulary na nos wkładała byłoby lepiej ale jakoś o tych okularach zapominam, że je mam, w szufladzie
Niemniej jednak - skoro akwarelkowa mandala jest Twoim dziełem to muszę łyknąć
Pojazd przedni
LIDKA 08:14, 01 mar 2024

Mandala śliczna. Jesteś uzdolniona wybitnie.

A jeździk też mi się podoba. Tylko ja nie wjadę nim w rabaty.

Alija 08:46, 01 mar 2024

Bożenko, pojazd ogrodowy świetny, wydaje mi się, że byłby szczególnie wygodny przy podwyższonych rabatach.
Mandala piękna, Ty to masz wciąż nowe pomysły, podziwiam.
Sibeliusa też będę miała, Ballerinę też, dostawa w marcu.
Kordina 09:14, 01 mar 2024

Anda napisał(a)
Moje czosnki też się tak mnożą. Rozdzielam je zaraz po kwitnieniu.

Dzięki Anda, ach, jak mnie rączki świerzbią, żeby teraz

hankaandrus_44 napisał(a)
Siedzisko na kółkach też mi wpadło w oczy. Chyba się skuszę. Mandala urocza!

Magleska napisał(a)
Bożena świetne to siedzisko
Buziaki przesyłam

LIDKA napisał(a)
Mandala śliczna. Jesteś uzdolniona wybitnie.A jeździk też mi się podoba. Tylko ja nie wjadę nim w rabaty.

Haniu, Magdo i Lidziu - dziękuję, siedzisko dowartościowane się czuje i mandala tyż Siedzisko 30 cm wysokości, jeżdżę sobie po brukowanych ścieżkach i również w rabaty, moje są płaskie, więc dla mnie spełnia warunki, zwłaszcza teraz jak pojawiają się pierwsze chwasty. W tym roku rzuciłam rękawice ziarnopłonom, mam ich dość, są wszędzie, owszem ładnie wyglądają, ale tworzą gęsty spleciony dywan i zagłuszają wszystko. Potem w maju zbieram zwiędło-suchą pierzynę... Zaczynam od tych większych egzemplarzy, bo jak chciałam systematycznie to...

Magara napisał(a)
Nie lubię jak ktoś zmienia avatar bo ciężko mi się przyzwyczaić Może gdybym częściej okulary na nos wkładała byłoby lepiej ale jakoś o tych okularach zapominam, że je mam, w szufladzie
Niemniej jednak - skoro akwarelkowa mandala jest Twoim dziełem to muszę łyknąć
Pojazd przedni

Magara, wyobraż sobie, że ja też nie lubię, jak ktoś zmienia avatarek, zwłaszcza kwiatek na kwiatka ale ten jest tak charakterystyczny i wierzę, że się przyzwyczaisz od nowa
zbigniew_gazda 10:52, 01 mar 2024

Pojazd super jest. Zaraz zaglądnę na allegro i dzięki.
Judith 11:26, 01 mar 2024

Kordino, gdy wyobrażam siebie korzystanie z tego pojazdu, widzę mocne pochylenie kręgosłupa... Jesteś z pojazdu zadowolona, zatem kręgosłupa nie obciąża - napiszesz dokładniej, jak z niego korzystasz? Ja jestem z frakcji piankowej podkładki pod kolana (chodzę z nią zawsze po ogrodzie ), chętnie się dowiem, jak inaczej się pracować przy rabatach .
Urszulla 12:54, 01 mar 2024

Kordina napisał(a)
U Hani poruszony temat - cebulki przebiśniegów warte majątek, więc jak tam napisałam mogę być nieświadomą milionerką
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6369-to-tu-to-tam-lopatke-mam?page=2561

np, zwykłe, mają 3 płatki:

oraz niezwykłe, te wykopaliśmy na terenie byłego poligonu, gdzie były jakieś ruiny i został tylko solidny wjazd od bramy, chyba jakiegoś pałacyku i tam pierwszy raz w życiu ujrzałam takie wielopłatkowe z jakby zieloną różyczką w środku:

Zaciekawił mnie ten temat
Pojazd widziałam, ale nie umiem sobie wyobrazić pracy w tej pozycji
anpi 13:00, 01 mar 2024

Kępki czosnków PS dzieliłam w ubiegłym roku w marcu i te które przeniosłam w inne miejsce zakwitły- nie wszystkie- ale sporo. A z tych co zostały, nie zakwitł żaden. Może przez to że odkopałam tylko część kępy i ta która została nie była rozluźniona, tylko jednak została gęstą kępą. Zap0mniałam je potem po "niekwitnieniu" wykopać. Mam zamiar właśnie w najbliższym czasie je wykopać, podzielić i posadzić luźniej, to znaczy dalej od siebie cebulki. Przy okazji podsypać kompostem.
anpi 13:32, 01 mar 2024

Tak sobie myślę, że gdyby to siedzisko było dłuższe to potraktowane jako"leżysko"(żeby nie powiedzieć legowisko!) do leżenia na brzuchu może nadałoby mi się do plewienia brzegów warzywnych rabat, albo do zbioru truskawek. Na siedząco to może jedynie do zbioru porzeczek, czy borówek?
Ja w większości w ogródku preferuję pozycję pokutną, czyli na klęczkach na jedno lub dwa kolanka (w nakolannikach dla złagodzenia skutków zdrowotnych), ewentualnie w kucki( siedząc na pięcie), w zależności co robię: plewię czy sadzę itd.
Tak więc Bożenko prosimy o zaprezentowanie wygodnej pozycji do pracy. Siedzisz i się wychylasz na boki i do przodu?