Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Alija 11:58, 10 lip 2024

Fajne masz zakątki, kamienny stół niepowtarzalny, wijąca się ścieżka przy oczku, bujne floksy i kolorowe liliowce, pięknie.
Leśne widoki też piękne.
Basieksp 12:01, 10 lip 2024

A w Borach to musiałaś być gdzieś niedaleko mnie?
Ścieżka przy oczku świetnie wygląda, bardzo mi się podoba ale kamienny stolik jeszcze bardziej, duży jest? no i gdzie go znalazłaś?
sylwia_slomc... 14:19, 10 lip 2024

Ależ tam pięknie Świetne tło dla roślin stworzyła drewutnia
Urszulla 18:51, 10 lip 2024

Kordina napisał(a)
Parę zakątków:
czerwone lilie zakomponowały się z czerwonym krwawnikiem:

Moje ulubione białe lilie, wściekle pachnące już przekwitają, zwłaszcza teraz w upał przyspieszony proces:

Zachwycam się tym uroczym przejściem, pamiętam jak robiłaś te prace ziemne, sama. Liliami się zachwycam, szczególnie tą największą oraz różami u mnie róże mają przestój ale są nowe przyrosty, tylko deszczu brakuje.
Magara 22:53, 10 lip 2024

Kamienny stolik mnie zachwycił Cała reszta też
Jak Ci się udało ten kamień tak ciachnąć???
Margo2 23:02, 10 lip 2024

Zgadzam się z Magarkiem.
Cudny masz stolik przy bujaczce.
No i te lilie...
LIDKA 23:07, 10 lip 2024

Kordina napisał(a)
Dziękuję za Wasze wpisy a teraz q pamięci kilka zakamarków ogrodowych, żeby zimą było na co popatrzeć
Pergola Szamana z kamiennym stolikiem:

Bożenko rabata na ostatnim foto jest piękna. Gęsto buszowata.
Twój ogród bardzo mi przypomina ogród mojej mamy a teraz siostry.
Też ma kamloty w ogrodzie i ciągle taszczy skądś nowe.
Monia81 07:13, 11 lip 2024

Bożenko a co to za odmiana tych lilii białych, wiesz może? stolik kamienny też pochwalę, idealny
Kordina 10:59, 11 lip 2024

Basieksp napisał(a)
A w Borach to musiałaś być gdzieś niedaleko mnie?
Ścieżka przy oczku świetnie wygląda, bardzo mi się podoba ale kamienny stolik jeszcze bardziej, duży jest? no i gdzie go znalazłaś?

Basiu Jezioro Kałębie, Czarne, Tuszynek - okolice Osieka k. Skórcza
Kamienny stolik to relikt przeszłości, kiedy to żaden kamień (nadający się do auta ) znaleziony na drodze włóczykijów nie został pominięty. Miał pęknięcie na środku i po uderzeniu tak ładnie się rozwarstwił, ma fi pół metra i 26 cm wysokości, więc całkiem starcza na kubki i talerzyki Może dlatego m ma przepuklinę pępkową

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ tam pięknie Świetne tło dla roślin stworzyła drewutnia

Sylwio - o tak, cieszę się z niej, zazdrościłam innym płota, muru itp bo u nas rodzinnie i wszystko otwarte, żadnych płotów i ograniczeń co też ma swoje zalety jednak.

Urszulla napisał(a)

Zachwycam się tym uroczym przejściem, pamiętam jak robiłaś te prace ziemne, sama. Liliami się zachwycam, szczególnie tą największą oraz różami u mnie róże mają przestój ale są nowe przyrosty, tylko deszczu brakuje.

O! Pamiętasz Dzięki Ula u mnie róże zaczynają od nowa, chociaż teraz po ulewach nie wiem czy kwiaty nie przegniją... nie dogodzisz ogrodnikom

Magarku - odpowiedź u Basi wyżej, a przytaszczył go "siłom i godnościom osobistom"

Margo -

LIDKA napisał(a)
Bożenko rabata na ostatnim foto jest piękna. Gęsto buszowata.
Twój ogród bardzo mi przypomina ogród mojej mamy a teraz siostry.
Też ma kamloty w ogrodzie i ciągle taszczy skądś nowe.

Lidziu - dziękuję a wiesz, że zaczęłam ją w zeszłym roku dopiero? Powstała na miejscu starej, całkowicie wyczyszczonej, wolę sadzić gęściej niż czekać kilka lat na efekt, a zawsze znajdzie się ktoś kto zechce być obdarowany nadmiarem. Teraz pogoda nie sprzyja, co chwilę leje, wezmę się za wykopaliska chyba po niedzieli
Monia81 napisał(a)
Bożenko a co to za odmiana tych lilii białych, wiesz może? stolik kamienny też pochwalę, idealny

Monia dzięki, zobacz ten wątek o liliach ( z jednej cebuli zrobiło się kilka, stąd co parę lat dobrze jest je rozsadzić):
https://www.ogrodowisko.pl/watek/141-lilie-lilium?page=54

Z dedykacją dla Was moja ulubienica, zaskoczyła w tym roku cebulami przybyszowymi - różowa pachnąca drzewiasta Bell Song (nie wszystkie lilie pachną!) już ma sześć!!! A była jedna, kwiat wielkości otwartej dłoni

Basieksp 13:14, 11 lip 2024

Jednak nie do końca moje strony poczytałam o kamieniu i pewnie teraz będę dokładnie oglądać każdy kamień na mojej drodze