Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

UrszulaB 16:16, 27 lip 2024

A nie myślałaś o wykonaniu wizytówki?
Ewa777 16:23, 27 lip 2024

Kleome to rzeczywiście piękność Podoba mi się kolor i kształt kwiatu.
Rabata z igustrem bardzo ciekawa.
Urszulla 21:34, 27 lip 2024

Cleome piękne, miałam kiedyś
Pomidori dożywione nieźle
Alija 21:43, 27 lip 2024

Kordina napisał(a)

[

A to moje cudeńko, zdjęcie jak zwykle nie oddaje urody i pomniejsza, kwiat wielkości otwartej dłoni z odchodzącymi antenkami na boki:

Bożenko, kleome to przepiękny kwiat, bardzo mi się podoba, nawet raz udało mi się wyhodować i miałam kilka kwiatków (jeszcze w czasach przedogrodowiskowych). Jedyny jego minus to według mnie taki, że jednoroczny.
Magara 22:52, 27 lip 2024

Kleome - cudne
Bożenko, jak wysoką masz podporę dla pomponelli?
Kordina 22:55, 27 lip 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Cóż to za wąż na murku? Super pomysł z wieszakiem jako podporą dla pomidorów.

Patrysia pominęłam Twój wpis, jak mogłam
Ten wąż to postrach dla nowo przybyłych gości, mam w ogrodzie trzy jeden fioletowy dostosowany do dąbrówki rozłogowej burgundy od Sylwii.
Na stałych gości już nie działa

UrszulaB napisał(a)
U Ciebie tyle ciekawostek ogrodowych! Dzis zachwyvam sie kleome. Dla mnie to odkrycie. Obiecałam sobie, że za rok wysieję.
Ogladajac zdjecia Twojego ogrodu az mi przy biurku pachnie ziołami

Grzebiuszka, nie mogę u Ciebie poszukać zdjec z dalszej perespektywy. Nie potrafię sobie skleić w glowie w calosc Twojego przebogatego w roślinnosc ogrodu. Da sie cos z tym zrobić?

Ojejku! Ula dziękuję w sumie to mój ogródek jest nieduży, ale obok, w ciągu kilka rodzinnych bez ogrodzenia, to daje poczucie przestrzeni, chociaż i tak staram się omijać lub obcinać zdjęcia z rupieciarnią męża-zbieracza, nie nadają się do upublicznienia, taka karma więc sama rozumiesz... O wizytówce nie pomyślałam, w sumie mam jeszcze 3 obszary do poważnych zmian, może wtedy? Któż to wie
Ewa777 i Ula druga dziękuję

Alija napisał(a)

Bożenko, kleome to przepiękny kwiat, bardzo mi się podoba, nawet raz udało mi się wyhodować i miałam kilka kwiatków (jeszcze w czasach przedogrodowiskowych). Jedyny jego minus to według mnie taki, że jednoroczny.

Alu może i minus, ale wyczytałam, że się rozsiewa
znalazłam jeszcze taki wątek:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/151-cleome-kleome

Suszę następne trzy tace nagietków, świecą w takiej masie

szałwia lekarska, pierwszy zbiór, wyjątkowo dorodne i nie obżarte liście w tym roku:

oregano gold tuż przed ścięciem i suszeniem, to już drugi zbiór:

Fragment kuchenno-ziołowego (i nie tylko) z dwóch ujęć. W zeszłym roku przejęłam od Joli pomysł i posadziłam tytoń leśny, a w tym roku zdumiałam się nad siewkami w różnych miejscach

Magarku, zmierzyłam, 1,20 m taka klasyka z All..ro, marzy mi się taka ładna metalowa, jak kiedyś Jola z szarobiałego pokazała

Magara 23:10, 27 lip 2024

A to 1,2 styka dla Twojej pomponelli??? Mi się wydaje, że moja wyższa, muszę pomierzyć.
Kupiłam fajne obeliski w CO w Kościerzynie. Metalowe, malowane proszkowo, na lata.
U mnie miały być na groszki, sprawdzają się super, ale jeden ma za mało słońca i groszki się zbuntowały Myślę czy go przenieść za rok pod pomponellę czy szukać innych rozwiązań.
sylwia_slomc... 23:18, 27 lip 2024

Ten tytoń leśny jest jednoroczny czy wieloletni?
Bo mam wysiany( dosyć późno w doniczuszkach i dopiero zamierzam na rabaty dać, a nie chciałabym stracić.
Joku 12:15, 28 lip 2024

Ciekawa informacja o obeliskach w Kościerzynie. Chociaż dla mnie od kiedy wywędrowałam na wieś droga do K. się wydłużyła. Ostatnio widziałam dość porządnie wyglądające podpory u Justyny Kalety w Gdańsku.
Monika83 15:05, 29 lip 2024

Kordina napisał(a)

Patrysia

Ojejku! Ula dziękuję w sumie to mój ogródek jest nieduży, ale obok, w ciągu kilka rodzinnych bez ogrodzenia, to daje poczucie przestrzeni, chociaż i tak staram się omijać lub obcinać zdjęcia z rupieciarnią męża-zbieracza, nie nadają się do upublicznienia, taka karma więc sama rozumiesz...

Mam podobnie z rupieciarnią ale u moich sąsiadów,dopóki reszta moich tuj nie urosnie do 2m wys. nie mogę robić zdj z każdej perspektywy bo ich rupiecie i gacie czasem wiszące na sznurku łapią się na zdjeciach A kleome cudny kwiat❤️