Bożenko, kleome to przepiękny kwiat, bardzo mi się podoba, nawet raz udało mi się wyhodować i miałam kilka kwiatków (jeszcze w czasach przedogrodowiskowych). Jedyny jego minus to według mnie taki, że jednoroczny.
Patrysia pominęłam Twój wpis, jak mogłam
Ten wąż to postrach dla nowo przybyłych gości, mam w ogrodzie trzy jeden fioletowy dostosowany do dąbrówki rozłogowej burgundy od Sylwii.
Na stałych gości już nie działa
Ojejku! Ula dziękuję w sumie to mój ogródek jest nieduży, ale obok, w ciągu kilka rodzinnych bez ogrodzenia, to daje poczucie przestrzeni, chociaż i tak staram się omijać lub obcinać zdjęcia z rupieciarnią męża-zbieracza, nie nadają się do upublicznienia, taka karma więc sama rozumiesz... O wizytówce nie pomyślałam, w sumie mam jeszcze 3 obszary do poważnych zmian, może wtedy? Któż to wie Ewa777 i Ula druga dziękuję
Alu może i minus, ale wyczytałam, że się rozsiewa
znalazłam jeszcze taki wątek:
Suszę następne trzy tace nagietków, świecą w takiej masie
szałwia lekarska, pierwszy zbiór, wyjątkowo dorodne i nie obżarte liście w tym roku:
oregano gold tuż przed ścięciem i suszeniem, to już drugi zbiór:
Fragment kuchenno-ziołowego (i nie tylko) z dwóch ujęć. W zeszłym roku przejęłam od Joli pomysł i posadziłam tytoń leśny, a w tym roku zdumiałam się nad siewkami w różnych miejscach
Magarku, zmierzyłam, 1,20 m taka klasyka z All..ro, marzy mi się taka ładna metalowa, jak kiedyś Jola z szarobiałego pokazała
A to 1,2 styka dla Twojej pomponelli??? Mi się wydaje, że moja wyższa, muszę pomierzyć.
Kupiłam fajne obeliski w CO w Kościerzynie. Metalowe, malowane proszkowo, na lata.
U mnie miały być na groszki, sprawdzają się super, ale jeden ma za mało słońca i groszki się zbuntowały Myślę czy go przenieść za rok pod pomponellę czy szukać innych rozwiązań.
Ten tytoń leśny jest jednoroczny czy wieloletni?
Bo mam wysiany( dosyć późno w doniczuszkach i dopiero zamierzam na rabaty dać, a nie chciałabym stracić.
Ciekawa informacja o obeliskach w Kościerzynie. Chociaż dla mnie od kiedy wywędrowałam na wieś droga do K. się wydłużyła. Ostatnio widziałam dość porządnie wyglądające podpory u Justyny Kalety w Gdańsku.
Mam podobnie z rupieciarnią ale u moich sąsiadów,dopóki reszta moich tuj nie urosnie do 2m wys. nie mogę robić zdj z każdej perspektywy bo ich rupiecie i gacie czasem wiszące na sznurku łapią się na zdjeciach A kleome cudny kwiat❤️