Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Basieksp 12:47, 23 sie 2024

Kurczę czytam o pomidorach. U nas ogórki w tym roku się nie udały, zaraza je chwyciła ale pomidory narazie ok. Chociaż słyszałam, że pomidory w tym roku też różnie. Za to węgierki, nie dość, że mało to albo robacze albo gniją.
Monika83 21:21, 23 sie 2024

Kordina napisał(a)

Basiu - dziękuję

O! I Hania mnie odwiedziła dziękuję, jak zza miedzy to gdzieś blisko jesteś

Lidzia dzięki te odwrócone doniczki to takie piecyki doniczkowe pomysłem z Pinteresta, ogrzewały moją mobilną szklarenkę na kółkach wkładasz tam 4-5 tealightów gliniana doniczka się nagrzewa i trzyma temperaturę wewnątrz

Dzięki Gosiu z zeszłorocznych pędów wiciokrzewu zrobiłam taki okrąg pod wianek, scaliłam drutem i mam bazę do wianków. Dobre są gałązki brzozowe.

Agnieszko
z Twoich ust, właścicielki tak równie ogromnego jak i pięknego ogrodu usłyszeć.... Dziękuję

Wczoraj było takie piękne światełko, że limonkowe paprocie były jeszcze bardziej limonkowe:

Ale pięknie❤️ i śliczne te paprocie❤️ jaka to odmiana? Widać że wytrzymują większe nasłonecznienie..
Patrycja_KG_Lu 21:59, 23 sie 2024

Co to za Rozchodnik? Bajeczne kolory ma.
kasiek 21:48, 24 sie 2024

Ależ świetne połączenie, horty, rdest i miscant? Bomba - zapisuje

Kordina 15:10, 25 sie 2024

kasiek napisał(a)

Ależ świetne połączenie, horty, rdest i miscant? Bomba - zapisuje

Wow! Kasiu tak horty, rdest (jeden tak się rozrósł) i miskant
Kordina 15:10, 25 sie 2024

Monika83 napisał(a)
Ale pięknie❤️ i śliczne te paprocie❤️ jaka to odmiana? Widać że wytrzymują większe nasłonecznienie..

Moniko nie mam zielonego pojęcia, próbowałam znależć w internecie, ale jest podobna, jednak nie ta. Dostałam wiele lat temu kępkę od koleżanki teraz mam ją w kilku miejscach, słońce dość dobrze znosi, poza jedną patelnią, gdzie będę wymieniała

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Co to za Rozchodnik? Bajeczne kolory ma...

Rozchodnik ‘Purple Emperor’, piszą, że osiąga wysokość ok 40-45 cm i średnicę do 30 cm, u mnie wys 50 cm i rozłożystość 50-70 cm

daszum 15:11, 25 sie 2024

Bożenko skąd wzięłaś żeliwne elementy karmnika ?
Podziwiam wszystkie Twoje realizacje.
Kordina 15:25, 25 sie 2024

Danusiu dziękuję przeczytaj priv
Kordina 17:01, 26 sie 2024

Ten wpis poniżej zamieściłam w wątku Gosi, ale postanowiłam przenieść do mojego, bo taka mądrość przeze mnie przemówiła

Na początku mojej przygody z O. wcale nie miałam zamiaru zakładać swojego wątku, bo jak oglądałam te przepiękne ogrody innych, to mi szczena zwisła i nie chciała wrócić na swoje miejsce A co ja się naoglądałam ogrodów? W ilościach hurtowych i po nocach
Drugi etap - wiedziałam, że muszę coś zrobić z moim ogrodem, ale to niezależnie od O. - coś, bo nadszedł czas na uporządkowanie ogrodu skoro w nim zamieszkałam. Czytając O. kupowałam lub wymieniałam się z dziewczynami, bądź kiełkowałam i namnażałam. Część zupełnie nie trafiona, ale druga część i owszem.
Trzeci etap - jak mi przeszedł "małpi rozum" na kupowanie wszystkiego, co ktoś miał w ogrodzie (jednak długo to nie trwało ), to przyszła refleksja i zadowolenie (jeszcze nie zachwyt, ale jestem na dobrej drodze ) ze swojego ogrodu.
Najważniejsze, żeby się z nikim nie porównywać, a docenić swoje starania i cieszyć się nimi bez względu na efekty czego życzę sobie i wszystkim ogrodniczowatym
Patrycja_KG_Lu 17:38, 26 sie 2024

Ze mnie opada już to uczucie „też chce tą roślinkę mieć” widząc jakąś ciekawą u kogoś na wątku. Zamiast tego w pierwszej kolejności zastanawiam się czy będzie pasować do reszty i do mojego planu. Tak trochę ochłonęłam, chociaż w 90% i tak kupuję z listą.