Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Ewa777 09:01, 08 kwi 2026

Spacer po lesie to sama przyjemność. Szkoda tylko, że wycinają drzewa.
Przepiękne te podkładki. Koleżanka na pewno się ucieszyła.
Roocika 10:57, 08 kwi 2026

Bożenka, piękne te podkładki I jak tu coś na nich stawiać ?
Ichigo 11:38, 08 kwi 2026

Kordina napisał(a)

Nie tak dawno skończyłam przerabianie toaletki na prezent, z ciemnej na biel, bo obdarowana wolała jasną, ale się powstrzymywałam przed nadmiernym ozdabianiem z decoupage, jak to mam w nieposkromionym obłędzie i tylko przecierki zrobiłam, żeby uwidocznić rzeźbienia szufladki wykleiłam tapetą samoprzylepną. Jeszcze zrobiłam niewielki rzucik przy uchwytach małych szufladeczek (ale bez zdj) Wyjedzie niedługo do W-wy

Super wyszła ta toaletka, wygląda bardzo profesjonalnie. I te rzeźbienia... Jak dałaś z nimi radę? Mój ojciec i stryj pracowali przy renowacji starych mebli, więc wiem, ile to wymaga zachodu. Zwykle zdejmowali wpierw politurę - rozpuszczalnik + zeskrobywanie szpachlą - potem czyszczenie papierem, wypełnianie lub dosztukowywanie ubytków, potem bejca i znów politura. Zabawy z tym było co niemiara. Jest to praca dla cierpliwych. Jednego lata pomagałam im przy meblach, ale szybko zrezygnowałam. Za to malowałam kiedyś stary, drewniany wieszak na ręcznik - kiść winogron farbami olejnymi - i nawet całkiem fajnie to wyszło.
Wafel 13:48, 08 kwi 2026

Śliczne te królicze podkładki, no i profesjonalna przemiana toaletki
Kordina 22:47, 09 kwi 2026

Juzia napisał(a)
U nas też tną lasy bez opamiętania...

I ty te podkładki sama robiłaś???? Serio?????

Serio, serio, to nic trudnego

Marcin89 napisał(a)
Bożenka, będę mieć propozycję dla Ciebie. Tylko muszę się ogarnąć z robotą xd

Marcinie, ciekawe jaką robota to jest samonakręcająca się nieustannie sprawa, dziwne z tymi robotami, ile nie zrobisz są i są

Aniu
Alu
Ewo
Asiu
Asiu-Wafelku dziękuję zbiorczo za uznanie
W nocy na minusie, wicher wściekły, aura nie zachęca do aktywności ogrodowej, za to mam inną
Kordina 22:48, 09 kwi 2026

Ichigo napisał(a)

Super wyszła ta toaletka, wygląda bardzo profesjonalnie. I te rzeźbienia... Jak dałaś z nimi radę? Mój ojciec i stryj pracowali przy renowacji starych mebli, więc wiem, ile to wymaga zachodu. Zwykle zdejmowali wpierw politurę - rozpuszczalnik + zeskrobywanie szpachlą - potem czyszczenie papierem, wypełnianie lub dosztukowywanie ubytków, potem bejca i znów politura. Zabawy z tym było co niemiara. Jest to praca dla cierpliwych. Jednego lata pomagałam im przy meblach, ale szybko zrezygnowałam. Za to malowałam kiedyś stary, drewniany wieszak na ręcznik - kiść winogron farbami olejnymi - i nawet całkiem fajnie to wyszło.

Magda dzięki wiesz ja nieprofesjonalistka trochę mniej roboty, bo nie usuwam politury, po prostu zmatawiam papierem ściernym, odkurzam, przemywam benzyną ekstrakcyjną i kładę kolor, głównie używam farb akrylowych. Jak wyschnie przecieram lekko rzeźbienia i koniec
Ale czasami kryje się mała pułapka, mam fajną szafeczkę niedużą do kuchni, ale zaszła jakaś reakcja chemiczna i biel zrobiła się pasmowo różowa, zniechęciłam, się... Więc nie zawsze wychodzi jakby się chciało
LIDKA 23:05, 09 kwi 2026

Bożenka czy jest możliwe że tych Lili od Ciebie się namnożylo? Wsadzalam po 3 cebulki w grupce a widzę po 7 lub nawet 9 wychodzących z ziemi. Gdyby wszystkie urosły i zakwitły byłoby super.
LIDKA 23:06, 09 kwi 2026

Aaaa i czy mam je czymś podsypać?
Marcin89 23:18, 09 kwi 2026

Bożenka, mam do oddania różanecznik Percy Wiseman. Nie udało się wkomponowac w nową rabatę.

Sadzonka jest w za ciasnej donicy i trochę zmarniała, ale może się uda ogarnąć. Zrobię Ci zdjęcie.

A mówię o tym:
anpi 00:33, 10 kwi 2026

Bożenko, podkładki rewelacyjne!
Lasu oczywiście szkoda, smutny obraz...
Wiosna jak zwykle ostatnio płata figle, u nas dziś padał śnieg. Msm nadzieję, że te przymrozki, jeśli będą to niewielkie i nic nie uszkodzą.