Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Klamber 11:54, 30 maj 2012

Witaj Krysiu, czy będziesz u Danusi, mogę je wziąć, Czy będziesz miała je gdzie trzymać, one nie przeżyją zimy, trzeba pojemniki zabrać np do garażu lub zrobić odpowiednią pryzmę kompostową żeby miały się gdzie schronić przed mrozem.
popcorn 12:05, 30 maj 2012

Ten drugi robal Krysiu to chrząsz majowy, niegroźny chyba. Tego pierwszego bym popsikała Karate po prostu!
pozdrawiam!!
popcorn 12:06, 30 maj 2012

Krys napisał(a)

Krysiu odsadziłam Ci hostę! miłego wieczoru!!

Karolina posadz u siebie hosty ja ich mam juz sporo a sa takie dorodne ,ze wiosna może rozsadzac

Siedzi w doniczce i czeka na Ciebie Obok czerwonego berberysa
duza buzka!
k.

PS wybierasz sie do Danusi? Ja niestety nie dam rady
majkel0326 13:11, 30 maj 2012

Karate też używam na wszelkie robactwo.A ten sezon urodzajny na intruzów,szczególnie na mszyce Pozdrawiam Krysiu!
hanka_andrus 20:59, 30 maj 2012

Krysiu, tym razem Tobie nie pomogę.Larwy żerujące na Twoim cyprysiku,wyglądają mi na larwy stonki,albo poskrzypki.Ale stonka zżerająca tuje....coś mi nie pasi.A są w pobliżu jakieś ziemniaczane pola? Jeżelitak....mogły się rozleźć.
Celina 21:58, 30 maj 2012

Krysiu poogladałam lilia bardzo wcześnie zakwitła ,ale piękna jest.hosty oczy cieszą ,a robale paskudne!
Padło tyle różnych propozycji jak sie tego pozbyć ,że ja już mieszać nie będę.Ale trzymam kciuki aby sie powiodło!
Krys 22:56, 30 maj 2012

aldonaz napisał(a)
Ja mam te same robale, ale na róży. Właśnie miałam prosić o pomoc, jak je zwalczyć. Dobrze, że weszłam na Twój watek. Pozdrawiam

Aldonka akurat te robale są pożyteczne a cyprysik jak pisała Danusia po prostu tak ma ,traci starsze przyrosty
Krys 22:57, 30 maj 2012

Wieloszka napisał(a)
Krysiu, nie znam się na robalch, ale u siebie pryskam takie Karate Zeon lub Dursbanem, każdy z dodatkiem Superamu (adjuwant na lepszą przyczepność).
Dziękuję za pięknego kwiatka

Dzięki Marzenka
Krys 22:59, 30 maj 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Krysiu, czy będziesz u Danusi, mogę je wziąć, Czy będziesz miała je gdzie trzymać, one nie przeżyją zimy, trzeba pojemniki zabrać np do garażu lub zrobić odpowiednią pryzmę kompostową żeby miały się gdzie schronić przed mrozem.

Robert nie będę u Danusi ,mam budowę ,a sobota to długi dzień do pracy
Krys 23:00, 30 maj 2012

popcarol napisał(a)

Krysiu odsadziłam Ci hostę! miłego wieczoru!!

Karolina posadz u siebie hosty ja ich mam juz sporo a sa takie dorodne ,ze wiosna może rozsadzac

Siedzi w doniczce i czeka na Ciebie Obok czerwonego berberysa
duza buzka!
k.

PS wybierasz sie do Danusi? Ja niestety nie dam rady

Karolina dzięki ,nie będę u Danusia