Loosiuu
22:44, 03 gru 2011
Kilka dni temu naszkicowałem coś takiego:

Ogólnie projekt wygląda tak:
rozplenica japońska, 6x kula bukszpanowa, stożek z cisa, jakieś drzewko, hakonechloa 'Stripe Ich Rich', te 4 małe to cyba będzie turzyca japońska 'evergold', za tymi trzema kulkami miskant ale nie wiem czy 'Variegatus' czy ' Zebrinus', to małe płożące przed stożkiem to wrzosiec
Chciałbym tak jak jest na rysunku wsadzić krzewy w tym miejscu, ale...

... jest jedno ale.. CO Z TYMI KRZEWAMI CO JUŻ TAM SĄ? Boję się że po przesadzeniu wszystko uschnie.
Rośnie tam już:
- migdałek (to drzewko na pniu)
-jałowiec sabiński ‘Variegata’
- 2x żywotnik zachodni 'Smaragd'
- 10x róże okrywowe nn + jedna pnąca też nn
- jedna mała bukszpanowa kulka, którą wykorzystam w projekcie.
Na tej siatce pnie się bluszcz i tam zostanie, bo ma zasłonić to co jest za siatką.
Wszystko rośnie już min. 3 lata i szkoda by mi było stracić, bo na prawdę ładnie się wszystko rozrosło, ale tak jakoś nie współgra ze sobą....dlatego się pytam kiedy co przesadzać, żeby nic nie uschło ?
To by było tyle jeśli chodzi o przygotowanie miejsca.
Teraz mam pytania dotyczące projektu.
Jakie wsadzić drzewo? Myślałem o miłorzębie albo o śliwie wiśniowej 'pissardii' albo o jakimś kolumnowym buku. Ważne, żeby nie rosło bardzo duże.
Piszcie proszę swoje spostrzeżenia. Jestem gotowy na wszelką krytykę!

Ogólnie projekt wygląda tak:
rozplenica japońska, 6x kula bukszpanowa, stożek z cisa, jakieś drzewko, hakonechloa 'Stripe Ich Rich', te 4 małe to cyba będzie turzyca japońska 'evergold', za tymi trzema kulkami miskant ale nie wiem czy 'Variegatus' czy ' Zebrinus', to małe płożące przed stożkiem to wrzosiec
Chciałbym tak jak jest na rysunku wsadzić krzewy w tym miejscu, ale...

... jest jedno ale.. CO Z TYMI KRZEWAMI CO JUŻ TAM SĄ? Boję się że po przesadzeniu wszystko uschnie.
Rośnie tam już:
- migdałek (to drzewko na pniu)
-jałowiec sabiński ‘Variegata’
- 2x żywotnik zachodni 'Smaragd'
- 10x róże okrywowe nn + jedna pnąca też nn
- jedna mała bukszpanowa kulka, którą wykorzystam w projekcie.
Na tej siatce pnie się bluszcz i tam zostanie, bo ma zasłonić to co jest za siatką.
Wszystko rośnie już min. 3 lata i szkoda by mi było stracić, bo na prawdę ładnie się wszystko rozrosło, ale tak jakoś nie współgra ze sobą....dlatego się pytam kiedy co przesadzać, żeby nic nie uschło ?
To by było tyle jeśli chodzi o przygotowanie miejsca.
Teraz mam pytania dotyczące projektu.
Jakie wsadzić drzewo? Myślałem o miłorzębie albo o śliwie wiśniowej 'pissardii' albo o jakimś kolumnowym buku. Ważne, żeby nie rosło bardzo duże.
Piszcie proszę swoje spostrzeżenia. Jestem gotowy na wszelką krytykę!