Fama
21:31, 21 lut 2015
Przyłączam się do prośby madlen. Pokazujcie swoje zadaszenia, to bardzo pomocny wątek! Ja właśnie projektuję pergolę na tarasie i zastanawiam się jaki rodzaj zadaszenia będzie najlepszy. Skłaniam się ku poliwęglanowi, gdyż nie zabiera światła wewnątrz domu zimą. Zarazem daje trwałą osłonę przed deszczem, czego nie daje zwykłe pnącze. Jednakże taras mam od południowej strony. Mam na nim istną patelnię, na szćzęście jest przewiewny, więc nie powinno być efektu sauny. Podejrzewam, że będzie potrzebny dodatkowy cień, widzę Ana, że rozwiązałaś to przy pomocy parasola. Czy masz aktualne fotki tarasu, po kolejnych odsłonach?
Wymyśliłam sobie, że w celu uzyskania cienia pod poliwęglanem można by rozpiąć pod nim stalowe linki i puścić na nich pnącze - u mnie pewnie winorośl albo aktinidię - czy ktoś zastosował może u siebie takie rozwiązanie, które umożliwia spędzanie pod pnączem deszczowych dni?
I jeszcze jedno - są różne rodzaje poliwęglanu. Jest jednokomorowy i wielokomorowy, wspomniany przez Ciebie, Danusiu, falisty. Jest też gładki,tyle że jego cena jest bardzo wysoka. Może być mleczny albo dymiony itd. Co polecacie, jakie są zalety i wady poszczególnych rodzajów poliwęglanu?
Jak jest z trwałością. Czy jesteście zadowoleni?
Wymyśliłam sobie, że w celu uzyskania cienia pod poliwęglanem można by rozpiąć pod nim stalowe linki i puścić na nich pnącze - u mnie pewnie winorośl albo aktinidię - czy ktoś zastosował może u siebie takie rozwiązanie, które umożliwia spędzanie pod pnączem deszczowych dni?
I jeszcze jedno - są różne rodzaje poliwęglanu. Jest jednokomorowy i wielokomorowy, wspomniany przez Ciebie, Danusiu, falisty. Jest też gładki,tyle że jego cena jest bardzo wysoka. Może być mleczny albo dymiony itd. Co polecacie, jakie są zalety i wady poszczególnych rodzajów poliwęglanu?
Jak jest z trwałością. Czy jesteście zadowoleni?