Juzia, jeszcze nie zakładaj nowego wątku. Po co?
Ja tak wpadłam dziś na taki chyba niegłupi pomysł. Jestem krótko na O. I nie mam jeszcze fotek wiosny, ale coś się już zmieniło dzięki O. I tek sobie myślę, ze czasem wśród tej całej paplaniny i naszych zachwytów ciężko znaleźć konkrety.

Dlatego też pewnie myślisz o nowym wątku. No, ale gdyby z tymi najlepszymi fotkami i tym, co dla nas teraz jest ważne zrobić Wizytówkę 2014. Z naszych dokonań. A po 2015 zrobić nową, bardziej aktualną. Wtedy nie trzeba by było cofać się naście stron, chcąc poszukać najważniejszych punktów ogrodu.
Co myślisz?
I jeszcze drzewo. W jakim kolorze mają być róże? Śliwowiśnia rosłąby z boku, czyli kończyłaby rabatę. Jest wyższa niż np. Magnolia, więc łatwiej dosadzić na różance nawet potem trawy, perovską i inne kwiotki, gdybyś chciała.
Może też być Magnolia, ale ona jest wrażliwa na mróz, nie lubi grzebanai jej w korzeniach i przesadzania. Więc mnie nie przekonuje. Śliwa ma bordowe liście, co ładnie by grało. Dla mnie pasuje.

Dla różanki samej w sobie - drzewa nie powinno być, ale ono by było z boku. I śliwa jest smukłą, nie dawałaby dużo cienia. A jak opada tam cień?