Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 13:27, 02 lut 2015

beta napisał(a)
Juzia, a nie chcesz przy tej huśtawce np. traw? ...tak fajnie by szumiały...róże przy placu zabaw mogą być ryzykowne

Ale trawy muszą być u mnie na każdej rabacie...więc tu też. Z tyłu... albo z boku
To duża rabata

A moj krasnal już nie taki mały jak kiedyś

Iwk4 13:30, 02 lut 2015

Juzia, jeszcze nie zakładaj nowego wątku. Po co?
Ja tak wpadłam dziś na taki chyba niegłupi pomysł. Jestem krótko na O. I nie mam jeszcze fotek wiosny, ale coś się już zmieniło dzięki O. I tek sobie myślę, ze czasem wśród tej całej paplaniny i naszych zachwytów ciężko znaleźć konkrety.
Dlatego też pewnie myślisz o nowym wątku. No, ale gdyby z tymi najlepszymi fotkami i tym, co dla nas teraz jest ważne zrobić Wizytówkę 2014. Z naszych dokonań. A po 2015 zrobić nową, bardziej aktualną. Wtedy nie trzeba by było cofać się naście stron, chcąc poszukać najważniejszych punktów ogrodu.
Co myślisz?

I jeszcze drzewo. W jakim kolorze mają być róże? Śliwowiśnia rosłąby z boku, czyli kończyłaby rabatę. Jest wyższa niż np. Magnolia, więc łatwiej dosadzić na różance nawet potem trawy, perovską i inne kwiotki, gdybyś chciała.
Może też być Magnolia, ale ona jest wrażliwa na mróz, nie lubi grzebanai jej w korzeniach i przesadzania. Więc mnie nie przekonuje. Śliwa ma bordowe liście, co ładnie by grało. Dla mnie pasuje. Dla różanki samej w sobie - drzewa nie powinno być, ale ono by było z boku. I śliwa jest smukłą, nie dawałaby dużo cienia. A jak opada tam cień?
beta 13:30, 02 lut 2015

to może trawy, werbena, jeżówki?...jakieś sosenki i masz zimozielono
Juzia 13:31, 02 lut 2015

beta napisał(a)

i się nie udało...bo widzisz My nie damy człowiekowi odsapnąć...jesteśmy jak te katy nad dobrą duszą...musisz tu być i koniec...żadnych urlopów

No myślałam... że z tydzień dacie mi spokój i sobie spokojnie obmyślę otwarcie nowego wątku.... ale NIE! Uwzięły się wszystkie!!! Plus Przemek na dodatek
Hehehehe
Iwk4 13:34, 02 lut 2015

Juzia, takie wyznanie miłosne samobójcy piszą, więc się wszyscy martwili
Juzia 13:35, 02 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Juzia, jeszcze nie zakładaj nowego wątku. Po co?
Ja tak wpadłam dziś na taki chyba niegłupi pomysł. Jestem krótko na O. I nie mam jeszcze fotek wiosny, ale coś się już zmieniło dzięki O. I tek sobie myślę, ze czasem wśród tej całej paplaniny i naszych zachwytów ciężko znaleźć konkrety.
Dlatego też pewnie myślisz o nowym wątku. No, ale gdyby z tymi najlepszymi fotkami i tym, co dla nas teraz jest ważne zrobić Wizytówkę 2014. Z naszych dokonań. A po 2015 zrobić nową, bardziej aktualną. Wtedy nie trzeba by było cofać się naście stron, chcąc poszukać najważniejszych punktów ogrodu.
Co myślisz?

I jeszcze drzewo. W jakim kolorze mają być róże? Śliwowiśnia rosłąby z boku, czyli kończyłaby rabatę. Jest wyższa niż np. Magnolia, więc łatwiej dosadzić na różance nawet potem trawy, perovską i inne kwiotki, gdybyś chciała.
Może też być Magnolia, ale ona jest wrażliwa na mróz, nie lubi grzebanai jej w korzeniach i przesadzania. Więc mnie nie przekonuje. Śliwa ma bordowe liście, co ładnie by grało. Dla mnie pasuje. Dla różanki samej w sobie - drzewa nie powinno być, ale ono by było z boku. I śliwa jest smukłą, nie dawałaby dużo cienia. A jak opada tam cień?

Pomysł z wizytówkami co roku dobry... ale czy to nie za dużo dodatkowych wątków? Danusia nie ogarnie

Róże różowe + trochę purpury (no a jakby inaczej ) Lub białe z purpurą.. jeszcze nie wiem.
Magnolii nie chcę, bo nasze mrozy i wiatry ją wykończą.
Cień pada na płot.
Bogdzia 13:36, 02 lut 2015

Magnolia ma liscie i gałęzie od samego dołu a śliwa to typowe drzewo u mnie nawet całkiem duże urosło, sosen ja nie polecam jak sie trochę zestarzeja to gubią wielkie ilości igieł a to jest bardziej wkurzajace niz liscie jesienią i trawa nie chce rosnąc tak gdzie igły spadają.
Juzia 13:36, 02 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Juzia, takie wyznanie miłosne samobójcy piszą, więc się wszyscy martwili

hahahaha

Ja to napisałam po przeczytaniu swojego wątku od początku! Serio się wzruszyłam.. a że było już późno i zmęczona byłam... to wylało się ze mnie

Iwk4 13:41, 02 lut 2015

Juzia napisał(a)

hahahaha

Ja to napisałam po przeczytaniu swojego wątku od początku! Serio się wzruszyłam.. a że było już późno i zmęczona byłam... to wylało się ze mnie

Juzia, czy ty czytałaś swoje 1066 stron? O rany !
Ja swoich 385 stron nie mam czasu czytać. Wolę poczytać inne ogrody.
Ale miałaś zaparcie
No z tymi wizytówkami, to potem chyba zmieniasz na zasadzie edytowania tak widziałam u dziewczyn
Juzia 13:44, 02 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Juzia, czy ty czytałaś swoje 1066 stron? O rany !
Ja swoich 385 stron nie mam czasu czytać. Wolę poczytać inne ogrody.
Ale miałaś zaparcie
No z tymi wizytówkami, to potem chyba zmieniasz na zasadzie edytowania tak widziałam u dziewczyn

Wszystkiego nie czytałam! Ale wszystkie obrazki obejrzałam i ważne momenty przeczytane i te mniej ważne...ale zabawne

Do wizytówki to trzeba mieć co pokazać Może za rok zrobię...