Justynka, właściwie to nie wiem dlaczego. Tak jakoś nie jestem przekonana. Ale może po prostu całości jeszcze nie widzę? nie wiem co tam dalej planujesz pod płotem. Dereń pewnie może być tylko, jesli chcesz pstry, to może 'Elegantissima', jest wyższy ale nie tak wysoki jak 'Sibirica Variegata'. I pomyśl o jakimś "akcencie' na rogu.
Jak Ci rododendrony nie rosną dobrze to faktycznie lepiej nie ryzykować.
A hortensje to chyba podmarzły rzeczywiście. W Polsce jest tak zimno znowu?
W sumie to ja też się nie upieram przy tych dereniach, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Różaneczniki byłyby najlepszym rozwiązaniem tylko się trochę boję, że mi padną
Wiesz, że ja lubię przesadzać więc jak moje Rh wytrzymają i tuje sąsiadów podrosną, to się może skuszę na rabatę tylko różanecznikową
A o jaki róg dokładnie Ci chodzi? Bo jakoś nie jarzę
W Polsce to może i tak zimno nie jest....ale w Kruklandii ubiegłej nocy było -3 Czyli zmarzły???
I co im teraz zrobić? Będą jeszcze żyły ????
Justys zamordowałaś horti chyba przemarzły i na to chyba nie ma ratunku
tzn na kwiaty bo może teszta trochę pobedzie, myślę że musisz obciąć te przemarzniete, i chowac na noc, może coś jeszcze wypuszczą.
Ja tak zamordowałam bazylie.
Kurczę....tak na każdym rogu drzewko? Nie będzie dziwnie?
Na pierwszym zakręcie od wejścia jest wiąz, ale przeniosę go, bo się boję, że za blisko śmietnika i kostki...będzie tam chyba Iwa.
Na drugim zakręcie jest klonik Crimson Sentry.
No a na tym trzecim co dać?
Ja myślałam, żeby tam na płasko zrobić....ale jak piszesz, że drzewko to się teraz zastanawiam...