Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 11:32, 22 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Hortensje obetnij te części zmarznięte, reszta przeżyje. U nas przymrozków na razie brak, oby już tak zostało!

Derenia już raczej nie przesadzisz tak łatwo, ma okropne korzenie. Już łatwiej rh ruszyć po kilku latach..

pozdrawiam!

Piszesz, że horti jednak dadzą radę???? Uffff
Narazie stoją w wiatrołapie, bo się boję, że będzie jeszcze gorzej
Ale obetnę te brzydkie i wystawię do wieczora.

Zgłupiałam już przez te derenie i Rh...i jeszcze drzewko
Juzia 11:33, 22 kwi 2013

Ewa na tej rabacie Rh to piach jest...
gierczusia 13:42, 22 kwi 2013

Joaska napisał(a)
Justys zamordowałaś horti
Ja tak zamordowałam bazylie.

Klub mordereców siem jakowyś zawiązał czy coooo ??
gierczusia 13:45, 22 kwi 2013

Juzia_G napisał(a)

Kurczę....tak na każdym rogu drzewko? Nie będzie dziwnie?

Na pierwszym zakręcie od wejścia jest wiąz, ale przeniosę go, bo się boję, że za blisko śmietnika i kostki...będzie tam chyba Iwa.
Na drugim zakręcie jest klonik Crimson Sentry.
No a na tym trzecim co dać?

Ja myślałam, żeby tam na płasko zrobić....ale jak piszesz, że drzewko to się teraz zastanawiam...

O Mmmma mia .. Teź mam drzewne dylematy ..nie wiem czy tych drzew mało ,czy więcej .. Achhh.. Katastrofa
Juzia 14:01, 22 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Trup się gęsto ściele
Joaska 14:06, 22 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

To tylko początkujące ogrodniczki - oby ofiar więcej nie było
ewalm 16:28, 22 kwi 2013

Takie samo drzewkowate drzewko na każdym rogu pewnie wyglądałoby niedobrze. Dlatego pomyślałam o czymś całkiem innym w kształcie. Na piachu brzoza Youngii albo jarzebina "Pendula". Ta druga mniej śmieci, jest mniejsza i bardziej ażurowa.
Jeżeli chcesz miec zakątki to właśnie tutaj powinnaś coś pozasłaniać, a jak będzie płasko to osoba idąca trawnikiem od strony furtki wgłąb ogrodu widzi nadal wszystko jak na dłoni. Pendula by przesłoniła trochę widok, bo ma kształt kopy siana. Mijasz ją i dopiero widzisz, że rabata nagle się kończy i w bok na prawo biegnie ścieżka. No i wszelkie płączące formy sa dość ozdobne w wersji bez liści. A zimą to miejsce widać z jakichś okien chyba. Wydaje mi się, że na tej częsci rabaty przy trawniku to juz będzie dośc słonecznie. Czy nie?

A z przodu to ja już nie pamietam jak masz, ale wierzby Iwy to lepiej nie sadź. Bardzo chorujące drzewko. Niedrogie i szybko rośnie, więc tutaj mam, ale w ogrodzie na stałe raczej bym sobie nie posadziła.
Linka 16:50, 22 kwi 2013

Hej, Ty podmroziłas horti a ja ugotowałam kordyliny , wystawilam je na schody z garażu bez wczesniejszego zahartowania i poszłam do pracy, teraz wracam a czuby upalone . U mnie termometr okienny wskazuje 35 C.
Juzia 22:56, 22 kwi 2013

ewalm napisał(a)
Takie samo drzewkowate drzewko na każdym rogu pewnie wyglądałoby niedobrze. Dlatego pomyślałam o czymś całkiem innym w kształcie. Na piachu brzoza Youngii albo jarzebina "Pendula". Ta druga mniej śmieci, jest mniejsza i bardziej ażurowa.
Jeżeli chcesz miec zakątki to właśnie tutaj powinnaś coś pozasłaniać, a jak będzie płasko to osoba idąca trawnikiem od strony furtki wgłąb ogrodu widzi nadal wszystko jak na dłoni. Pendula by przesłoniła trochę widok, bo ma kształt kopy siana. Mijasz ją i dopiero widzisz, że rabata nagle się kończy i w bok na prawo biegnie ścieżka. No i wszelkie płączące formy sa dość ozdobne w wersji bez liści. A zimą to miejsce widać z jakichś okien chyba. Wydaje mi się, że na tej częsci rabaty przy trawniku to juz będzie dośc słonecznie. Czy nie?

A z przodu to ja już nie pamietam jak masz, ale wierzby Iwy to lepiej nie sadź. Bardzo chorujące drzewko. Niedrogie i szybko rośnie, więc tutaj mam, ale w ogrodzie na stałe raczej bym sobie nie posadziła.

Obwisłe drzewko to chciałam dać na dzyndzlu... i co teraz dwa obwisłe obok siebie ???
A może tą jarzębinę zamiast Iwy dać na początku, obwisłe ( jałowiec Hortman) na dzyndzlu a w Rh rogu coś innego ????
Gubię się już
Juzia 23:08, 22 kwi 2013

???
jarzębina Pendula ?

Na czerwono - co bym chciała mieć...ale nie wiem gdzie