Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

bociek 16:53, 21 kwi 2013

Prognozy dobre, cieplo i slonecznie
ewalm 17:21, 21 kwi 2013

Justynko, Dereń 'Ivory Halo' jest za niski, żeby go sadzić za rododendronami. W przyszłości nie będzie od nich wyższy.

Tam nie powinno być tak płasko - na rogu nowej rabaty - może jakieś drzewko o pokroju zwisającym? Jarząb 'Pendula'?

Jeśli iglaczki znikną Ci w hostach na całe lato to wiosną nie będą ładne - sosny potrzebują słońca. Jeśli chodzi o widok wiosną to myślę, że cebulowe przed hostami byłyby lepsze. Może drzewko + sosenki na rogu, jako "grupa całoroczna" a dalej cebulowe i funkie, tam gdzie będzie już więcej cienia? Szafirki w półcieniu radzą sobie. A to jaka strona świata jest, ten bok działki? Wiedziałam to, ale zapomniałam, a u Ciebie szukać wstecz to jest syzyfowe zajęcie..

Mata jest na płocie tymczasowo i potem zniknie?
popcorn 17:50, 21 kwi 2013

Ewa dobrze radzi! Piękny dzień u nas dzisiaj, a u Ciebie?

Miłego!
Juzia 23:36, 21 kwi 2013

ewalm napisał(a)
Justynko, Dereń 'Ivory Halo' jest za niski, żeby go sadzić za rododendronami. W przyszłości nie będzie od nich wyższy.

Tam nie powinno być tak płasko - na rogu nowej rabaty - może jakieś drzewko o pokroju zwisającym? Jarząb 'Pendula'?

Jeśli iglaczki znikną Ci w hostach na całe lato to wiosną nie będą ładne - sosny potrzebują słońca. Jeśli chodzi o widok wiosną to myślę, że cebulowe przed hostami byłyby lepsze. Może drzewko + sosenki na rogu, jako "grupa całoroczna" a dalej cebulowe i funkie, tam gdzie będzie już więcej cienia? Szafirki w półcieniu radzą sobie. A to jaka strona świata jest, ten bok działki? Wiedziałam to, ale zapomniałam, a u Ciebie szukać wstecz to jest syzyfowe zajęcie..

Mata jest na płocie tymczasowo i potem zniknie?

Strona południowa, mata do jesieni.
teraz to już nic nie wiem
Juzia 23:39, 21 kwi 2013

Dzień był piękny!
Przesadziłam moje pachruszcza, czyli świerczki pospolite...czekam na serby.
Coś tam jeszcze poszperałam w ziemi i wkurzyłam się niemiłosiernie.... hortensje w donicach mi zmarzły dzisiaj w nocy
ewalm 23:43, 21 kwi 2013

Ooops. Ale dlaczego nie wiesz?
Juzia 00:11, 22 kwi 2013

No a co dać za różanecznikami ???
ewalm 00:37, 22 kwi 2013

Może jakieś wyższe derenie, nie 'Ivory halo' bo ten jest mały. Elegantissima, albo zwykły Sibirica? Zmieszczą sie na szerokość? Ale ja nie jestem tak całkiem przekonana do tego pomysłu.

A różaneczniki dobrze Ci rosną? Może dodać jeszcze inną, wysoką odmianę różaneczników i taką ich dużą grupę stworzyć? Bo tam już masz tło z tuj u sąsiadki.

a tam rano i popołudniu będzie trochę słońca?
Juzia 06:46, 22 kwi 2013

ewalm napisał(a)
Może jakieś wyższe derenie, nie 'Ivory halo' bo ten jest mały. Elegantissima, albo zwykły Sibirica? Zmieszczą sie na szerokość? Ale ja nie jestem tak całkiem przekonana do tego pomysłu.

A różaneczniki dobrze Ci rosną? Może dodać jeszcze inną, wysoką odmianę różaneczników i taką ich dużą grupę stworzyć? Bo tam już masz tło z tuj u sąsiadki.

a tam rano i popołudniu będzie trochę słońca?

Ewuś przy samym płocie to tylko rano słońce.
A czemu nie derenie? Bo za ciemno???

No właśnie różaneczniki nie bardzo u mnie
agniecha973 07:54, 22 kwi 2013

Justna, u mnie kłosówka też na martwą wyglądała, ale puszcza zielone z tego filcu. Nie wyrzucaj jeszcze. Po tym sezonie się zdecydujesz.