Tu mają być róże. Czyli muszą znosić duże nasłonecznienie.
Rabata będzie poszerzona i półokrągła.
Z tyłu planuję miskanty ML lub Gracki w środku róże a przed obwódka buksikowa.
Nie wiem czy jeszcze czegoś nie dorzucę... może kulki na kiju zostawię, albo szałwie dodam... wyjdzie później.
Na tych zdjęciach wyżej.... to świeżo ciachane szpadlem...zwykłym, bo ten do kancików u mnie nie przejdzie.
A ogólnie to wąsy rwę ręcznie (bo to zazwyczaj perz włażący na rabaty) lub tnę trawę nożycami prawie przed każdym koszeniem. Jadę kanciki i tam, gdzie kosiarka nie dochodzi.
Nóż do kancików to mi się dopiero przyda po założeniu trawnika od nowa
ML i Gracki są bardzo wysokie i przesłonią Ci widok z okien Musiała byś też przesunąć kulki na pniu do przodu i te małe pomiędzy nimi A może zamiast traw jako tło posadź rząd hortensji np. vanille fraise przebarwiające sie na różowo Przed nimi białe róże np. Swany Chopin a pomiędzy nimi niewysokie trawy Twoje kulki i jako wykończenie obwódka z buksów
Przemko tam już są miskanty z tyłu Rotsilber... i nie przysłoniły mi widoku ani razu A i okno mam bardzo wysoko
Myślę, że ML byłyby ok...bo one są najniższe chyba.
Vanilki mam naprzeciwko tej rabaty
Po prawej mam Vanilki, po lewej planowane róże.
Kulki na pniu mogę przesunąć, a małe to wywalę w inne miejsce. Żaden problem
Eeee no przecież nie ma tak, że miskanty Ci okna pozasłaniają . Mnie by się nawet podobało, gdyby mi Gracki przez okno do domu wchodziły . Gracki myślę do ok 2m urosną, a ML do 1,5m. Przynajmniej tak jest u mnie.