Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Ani

W ogródku Ani

AgnieszkaBK 00:19, 22 paź 2013

Aniu, ogród jest przepiękny ..... śliczne zdjęcia. Bardzo ładnie wyglądają ścieżki z kamieni i ten płaczący iglak .... to jałowiec ?
monteverde 02:18, 22 paź 2013

Aniu brzezina piękna Ci wyszła, a grzybki już się w niej pojawiają? ta trawę co mam od Ciebie to carex frosted curls czy stipa? piękne w doniczce rośnie i nie wiem jak wyniosę do piwnicy to czy ona przezimuje? pozdrawiam
bogumila 15:35, 22 paź 2013

an_tre napisał(a)
Aniu słonecznik szorstki werieg.. od ciebie ładnie mi wzeszedł, podzieliłam się nim z kilkoma osobami, a bemalkanda czy jakoś tam nie wzeszła mi wcale a szkoda
U mnie też słoneczniczek powschodził.Pokazały się listki zielone i pstre.Zielone wyrosły wysoko i kwitły,pstre są niższe i bez kwiatów.bardziej zależy mi na kolorycie liści - na tych pstrych.Belamkanda ładnie się trzyma,wyrosła,ale nie kwitła...a stipa pięknie się komponuje z innymi kwiatami.Pozdrawiam.
mira 15:59, 22 paź 2013

Aniu wpadłam na chwilkę i zostałam dłużej
Zasypało Cię złotem - ja tak lubię - piękna jesień nawet dynie uśmiechnięte
a pomysł szałwi ze stipami już kupiłam i zapisuję- tylko trzeba nasionka kupić i wysiać na wiosnę - ja kupię fioletowe

pozdrawiam
Bogdzia 16:52, 22 paź 2013

Aniu tak długo nic nie wstawiałaś a teraz nadrabiasz nie tylko iloscią ale i jakością . Śliczny ogród, zachwycam sie.Pozdrówka.
marzena 18:52, 22 paź 2013

Aniu, piękne jesienne fotki, piękny ogród
annawu 22:57, 22 paź 2013

an_tre napisał(a)
...ale to też już wiosną...?

Jak się już uporam z chryzantemami to po pierwszym wyślę Ci, adres jeszcze mam.
annawu 23:12, 22 paź 2013

AgnieszkaBK napisał(a)
Aniu, ogród jest przepiękny ..... śliczne zdjęcia. Bardzo ładnie wyglądają ścieżki z kamieni i ten płaczący iglak .... to jałowiec ?

Tak Agnieszko to jałowiec Hortsman, Marta z Zielonego Punktu nazywa go 'kwoką'

Mój jest jeszcze mały ale u niej to już piękny okaz. jest się czym zachwycać

annawu 23:21, 22 paź 2013

monteverde napisał(a)
Aniu brzezina piękna Ci wyszła, a grzybki już się w niej pojawiają? ta trawę co mam od Ciebie to carex frosted curls czy stipa? piękne w doniczce rośnie i nie wiem jak wyniosę do piwnicy to czy ona przezimuje? pozdrawiam

W tym roku już się pokazały olszówki ale ja ich nie zbieram, a co do trawki to na pewno będzie stipa, mnie jej się nie udało przetrzymać przez zimę ani w ogrodzie ani w piwnicy więc co wiosnę sieję ją od nowa. Aniu spróbuj, może Tobie się uda.
annawu 23:29, 22 paź 2013

bogumila_bienko napisał(a)
U mnie też słoneczniczek powschodził.Pokazały się listki zielone i pstre.Zielone wyrosły wysoko i kwitły,pstre są niższe i bez kwiatów.bardziej zależy mi na kolorycie liści - na tych pstrych.Belamkanda ładnie się trzyma,wyrosła,ale nie kwitła...a stipa pięknie się komponuje z innymi kwiatami.Pozdrawiam.

Bogusiu na pewno w następnym roku zakwitnie i słoneczniczek i belmakanda, moje tegoroczne sadzonki, też nie kwitły, ale się za jakiś czas doczekasz takiego krzaczka.