Dzidko,wszystkie twoje tulipanki to ,,,ORYGINAŁY".Każdy oryginalny w inny sposób,a to kolorem,a to fasonem płatków! Mnie urzekły te białe z muśnięciem fioletu......Piękne!
Dzidka, niezwykłe masz tulipany. Chyba tylko Princes Irene rozpoznałam. Bardzo mnie zainteresowało, że tak jakby one u Ciebie w zacienionych dość miejscach rosły. Czy dobrze mi się zdaje? Pytam, bo chciałabym na jesieni posadzić trochę tulipanów przy bukszpanach, ale to jest miejsce raczej zacienione. I boję się czy zakwitną, a tak by mi tam pasowały. Stąd pytanie czy masz może dobre doświadczenia z tlipanami w miejscach częściowo zacienionych? Pozdrawiam.
Hanka_andrus dziękuje, ja też wolę te w pastelowych kolorach ale kocham wszystkie
Moje rosną w różnych miejscach, można powiedzieć upycham gdzie się da ze względu na małą powierzchnie , wg mnie wystarczy im kilka godzin dziennie słoneczka powodzenia
Sebek fakt piękny jest ale pozostały mi pojedyncze egzeplarze, bo niestety te tulipany trzeba by rok rocznie wykopywać a nie zawsze mi się chce.