Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Elfik 20:05, 08 kwi 2013

Małgosiu, miałam na myśli to zdjęcie

Zakupy zrobiłaś świetne, aniołek z latarenką jest rozczulający
malgocha1960 20:20, 08 kwi 2013

Gabrysiu,nie mam właściwie pojecia,cos białego twardego,ale skoro to solar to musi chyba być na dwor?

Kasiu,po dzisiejszym dniu ubyło trochę sniegu,ale z trawa będzie na pewno problem.Ja nie spieszę się z wysadzaniem lilii nauczona poprzednim rokiem.Jak zrobi się cieplej od razu posadzę do gruntu.

Elizo,problem w tym,ze na dwóch stojakach jest miejsca na 6 doniczek,a ja mam ponad 60 begonii.Będę kombinowac.

Elu,faktycznie fajnie wyszło to zdjęcie,w tle sa lampy solarne i wygląda jakby nałozyły im się na ogony.
grazyna 20:27, 08 kwi 2013

malgocha1960 napisał(a)

Wróciłam z połowów,kupiłam............ i aniołka solarnego do kompletu.

Jak mi się on podoba, no po prostu czarujący jest Małgosiu, pewnie gdzieś koło swojej ławki go postawisz wśród kwitnących np róż ?!
zbigniew_gazda 22:04, 08 kwi 2013

Aniołek do czytania światło musi mieć - śliczny jest. Zegarotermometr też fajny. Co to ludziska nie wymyślą.
AniaDS 11:50, 10 kwi 2013

Małgosiu, róże ładne, znane , Handel może Ci trochę chorować, posadź go ciut dalej od innych róż.
Martek 11:54, 10 kwi 2013

Wszystkie zakupy ładne,ale mnie osobiście te kwietniki się podobają.Anioły lubię takie właśnie klasyczne więc co tu gadać
A i barometr z ptaszkami ,stacja chyba meteo też ekstra
Pozdrawiam w i o s e n n i e
malgocha1960 14:38, 10 kwi 2013

Grażynko,ten aniołek tez rzucił mi się od razu w oczy.Tak myslałam postawić go na studni,która jest w tarasie,stoją tam zawsze pelargonie.

Zbyszku,zegarotermometr chyba nie był udanym zakupem,dołozyłam 10 zł i zamieniłąm na stojak,ten bedzie bardziej przydatny.

Aniu,dziękuję za poradę,posadzę go w takim razie w innym miejscu,bo planowałam poszerzyc rabate przy tarasie na róze własnie.

Marta,witam cię.Kwietniki postawię w szeregu na tarasie przy wierzbach,tam jest troche więcej cienia z przeznaczeniem na begonie.Szkoda tylko,ze zmieszczę w nich 9 begonii i dalej problem pozostaje gdzie posadzić następne.

Jadę dzisiaj do Bozenki Babopielki,przyszły roslinki od p.Podstolca,a razem zamawiałysmy.Problem co z nimi zrobic,miejsca brakuje na doniczki kolejne,na dworzu zimno i rabaty nie przygotowane do nasadzeń.
AniaDS 22:51, 11 kwi 2013

Małgosiu, wiosna już jest z nami, już będzie tylko ciepło .
malgocha1960 05:24, 12 kwi 2013

Aniu,masz racje,odczułam to na własnej skórze wczoraj.Dostałam roslinki od p.Podstolca i sadziłam cały dzień wprost do gruntu.Powiększyłam dwie rabaty na róże,które tez są juz posadzone.Muszę jeszcze gdzieś skubnąć trawnika,bo sporo bylin w garazu czeka na swoja kolejke i mianiaturowe wierzby.

Kindzia 09:45, 12 kwi 2013

Ale ładne kwiatuszki u Ciebie. Te iryski szczególnie mi się podobają!

Lilie w przyszłym tygodniu sadzę, już czas będzie