Gabriela
13:13, 03 lut 2012

Dołączył: 25 lut 2011
Posty: 8072
Zasiewy poczyniłam, ale nie w ziemi, zachęcam do uprawy kiełków, najlepsza jest rzodkiewka i lucerna. Ciąg dalszy nastąpi

Rzodkiewka smakuje jak rzodkiewka, jest dość ostra, a lucerna delikatnie, słodkawo.
Dodajemy do białego serka - wymieszane lub grubo nałożone na kromkę chleba z masłem i twarożkiem. Taka porcja z kiełkownicy jest w mojej 3-osobowej rodzince góra na dwa razy, więc do niczego już nie zostaje, ale oczywiście można posypać surówkę i co tam jeszcze przyjdzie do głowy.
Kiełki mają mnóstwo witamin, makro i mikroelementów, no i takie zrobione w domu są o niebo lepsze od tych ze sklepu, które leżą ileś tam dni w lodówce.
A wodą z przelewania kiełków podlewamy roślinki w domu, bo podobno to też skarbnica wszelkiego dobrego.
Ale po co ja to wszystko wypisuję. Są pyszne i już!

Rzodkiewka smakuje jak rzodkiewka, jest dość ostra, a lucerna delikatnie, słodkawo.
Dodajemy do białego serka - wymieszane lub grubo nałożone na kromkę chleba z masłem i twarożkiem. Taka porcja z kiełkownicy jest w mojej 3-osobowej rodzince góra na dwa razy, więc do niczego już nie zostaje, ale oczywiście można posypać surówkę i co tam jeszcze przyjdzie do głowy.
Kiełki mają mnóstwo witamin, makro i mikroelementów, no i takie zrobione w domu są o niebo lepsze od tych ze sklepu, które leżą ileś tam dni w lodówce.
A wodą z przelewania kiełków podlewamy roślinki w domu, bo podobno to też skarbnica wszelkiego dobrego.
Ale po co ja to wszystko wypisuję. Są pyszne i już!
____________________
Ogród w budowie nieustającej
Ogród w budowie nieustającej