Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II » Edycja postu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 12:40, 12 cze 2014

baraga1904 napisał(a)
...ciągle zachwyca Twój ogród... ciekawe co tam ukrywasz?

Zmiany, zmiany, zmiany...

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:42, 12 cze 2014

Nulka napisał(a)
Danusiu co poleciłabyś na przedpłocie bardziej wiśnię osobliwą czy tulipanowca - podobają mi się obydwa. Mam chyba podobnie jak Ty hidcotową (uwielbiam ją ale nie mogę aż tak zabudować płotu jak u Ciebie ) - rano słoneczko od samej ziemi a później na ziemi cień od płotu a nad nim słońce pełne. Płot jest wolnostojący nie zasłonięty niczym Jakbym chciała szpaler to jakie odstępy muszą mieć między sobą?

Może być każde inne drzewo o pokroju kulistym lub nawet kolumnowym.. aby nie była to Robinia 'Umbraculifera" - tę odradzam z całego serca.
Odstępy co 3 metry.

Instagram Ogrodowiska
Milka 12:50, 12 cze 2014

Danusia, gdzie kupujesz fajne paprocie, mam na nie fazę, bo ograniczam ,,strusia" do lasku tylko
Gardenarium 12:51, 12 cze 2014

Irenko po jednej, po dwie skupuję z różnych miejsc, nie mam producenta paproci pod ręką.

Instagram Ogrodowiska
Margaret_ka 12:55, 12 cze 2014

Witam,

Danusiu, u Ciebie jak zwykle jak w bajce. I te świetne zdjęcia...
Jak dobrze, że jesteś, że jest Ogrodowisko.
Milka 12:55, 12 cze 2014

Acha, no bo szukam i ciężko znaleźć...jadę na rocznicę taty, tam w pobliżu cmentarza ktoś ma wyjątkową paproć, planuję zabrać naparstnicę na wymianę i wyprosić kawałek, może się zgodzą
Gardenarium 12:59, 12 cze 2014

Jak chcesz konkretne gatunki to daj mi znać, to upoluję może To nie takie łatwe

Instagram Ogrodowiska
Milka 13:02, 12 cze 2014

Dobra Danusiu, ale już w ostateczności, nie chcę Cię obarczać i tak masz pełno na głowie
edit; rozwalamy te murki i eksmitujemy doniece; będzie placyk pod klonem z kostki, tam ławka i stół i tam dam donice ale wyciągnę maciejkę, bo tam półcień i dam w nie hosty, czy dobry pomysł?
agam 13:04, 12 cze 2014

Danusiu bardzo Cie proszę o pomoc w rozmieszczeniu "limek" pod wykuszem, 4-5 sztuk tutaj, dziękuję.
Gardenarium 13:10, 12 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Dobra Danusiu, ale już w ostateczności, nie chcę Cię obarczać i tak masz pełno na głowie
edit; rozwalamy te murki i eksmitujemy doniece; będzie placyk pod klonem z kostki, tam ławka i stół i tam dam donice ale wyciągnę maciejkę, bo tam półcień i dam w nie hosty, czy dobry pomysł?

No i proszę, jedno moje słówko i już rozwalają, zmieniają, no ja nie mogę
Same hosty nie, plus bodziszki, plus paprocie. Wiem, jeszcze małe, karłowe bergenie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies