Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

kajonka 00:06, 27 lut 2014

Dzięki serdeczne
monitka 00:41, 27 lut 2014

Sebek napisał(a)
Jeszcze poproszę o termin stosowania siarczanu magnezu - bo dziś również go zakupiłem Ale intuicja mi mówi, że jak rośliny ruszą to trzeba je nim potraktować....

A to nie powinien być siarczan potasu? taką zanotowałam jesienią instrukcję na zrudziałe bukszpany.
monteverde 00:49, 27 lut 2014

Widzę Sebku, że u Ciebie prace ogrodowe w pełni ja też zostawiłam kilka uciętych gałązek horti do ukorzeniania pozdrówka
Joaska 12:51, 27 lut 2014

Sebek ogrodowo działa no i dobrze, Sebuś powiedz mi bo ja jeszcze nie mam doświadczenia w opryskach promanalem to pryskacie wszystko jak leci czy tylko wybrane gatunki roślin, muszę chyba psiknąć moje doniczki bo coś bukszpany nie za dobrze wyglądają i nie chciałabym ich stracić.
Sebek 16:38, 27 lut 2014

monitka napisał(a)

A to nie powinien być siarczan potasu? taką zanotowałam jesienią instrukcję na zrudziałe bukszpany.

Siarczan potasu kupiłem Ca za wpadka
Zielona 16:42, 27 lut 2014

ech ta nauka... musisz umysł przewietrzyć, Sebastian.... no musisz... nie masz tam czasami czegoś do zrobienia w ogrodzie?
KingaR 16:59, 27 lut 2014

Witaj Sebku!
Wpadłam się przywitać, jestem nowa na ogrodowisku, chociaż jak większość nowicjuszy spaceruję po nim od kilku miesięcy. I jestem zadziwiona, iż chłopak w twoim wieku potrafi z taką pasją podchodzić do ogrodu, a z poczuciem humoru i dobrymi radami no innych forumowiczów .
Jak zobaczyłam twoja listę prac wiosennych, to aż pobiegłam do sklepu i kupiłam łopatę do trawników... Pozdrawiam i gratuluję pasji i pracowitości.
Sebek 18:46, 27 lut 2014

monteverde napisał(a)
Widzę Sebku, że u Ciebie prace ogrodowe w pełni ja też zostawiłam kilka uciętych gałązek horti do ukorzeniania pozdrówka

Ciekawe czy przyjmą się te moje patyki? Bo Twoje to nie wątpię
Sebek 18:48, 27 lut 2014

Joaska napisał(a)
Sebek ogrodowo działa no i dobrze, Sebuś powiedz mi bo ja jeszcze nie mam doświadczenia w opryskach promanalem to pryskacie wszystko jak leci czy tylko wybrane gatunki roślin, muszę chyba psiknąć moje doniczki bo coś bukszpany nie za dobrze wyglądają i nie chciałabym ich stracić.

Ja leciałem właściwie wszystko - choć byliny i to co w ogóle nie choruje to tylko tak pokropiłem - najbardziej postarałem się przy bukszpanach, cisach i świerkach białych Bo te są dość wrażliwe.....
Sebek 18:50, 27 lut 2014

Zielona napisał(a)
ech ta nauka... musisz umysł przewietrzyć, Sebastian.... no musisz... nie masz tam czasami czegoś do zrobienia w ogrodzie?

Mam i to dużo Może jutro uda mi się więcej zrobić - poszaleję w ten ostatni weekend karnawału