Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 22:22, 16 lut 2015

jazzy napisał(a)
Piękne te srebrne dolary podoba mi się ich nazwa

Jest spoko Na pewno łatwiejsze do zapamiętania niż Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea Nana', które też mam
Zielona 22:23, 16 lut 2015

Zadbaj tylko, żeby od dołu też miały kwiaty. Zetnij stopniując je, żeby uniknąć wyłącznie zielonych dołów.
Sebek 22:33, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)
Zadbaj tylko, żeby od dołu też miały kwiaty. Zetnij stopniując je, żeby uniknąć wyłącznie zielonych dołów.

Ja te potfffory w zeszłym roku na jakieś 20-30 cm od ziemi ściąłem - tylko rosną jak głupie No nic - na próbę w tym roku upierdutam niektóre pędy przy ziemi - zobaczymy U mnie wachlarza nie da się zrobić jak u Ciebie czy Any, bo muszą być ze wszystkich stron ładne
Zielona 22:44, 16 lut 2015

Ale da się zrobić tak, że środek zostawisz wyższy, a boki dookoła niższe

Wiesz co... pamiętasz hortensję Ani Kulki? Mam wizję Twoich o takiej wysokości. Wtedy do Twojego domu przedzierać się trzeba będzie z maczetą
Iwk4 22:45, 16 lut 2015

Sebku, dziękuję za zdjęcia. I mam problem. Podkusiło mnie i zamówiłam je licząc, że są białe do końca, tak było w opisie. Będą widoczne w jednym miejscu razem z Limelight. A zależało mi na białych. Te muszę w takim razie posadzić w innym miejscu, trudno.

Fajny ten twój przegląd. Nie wiedziałam, że zdjęcia straciłeś. Jak ty to zrobiłeś, ze tak szybko znalazłeś fotki? I to swoje, a nie wszystkich z forum?

Dziękuję
Zielona 22:49, 16 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Sebku, dziękuję za zdjęcia. I mam problem. Podkusiło mnie i zamówiłam je licząc, że są białe do końca, tak było w opisie. Będą widoczne w jednym miejscu razem z Limelight. A zależało mi na białych. Te muszę w takim razie posadzić w innym miejscu, trudno.

Fajny ten twój przegląd. Nie wiedziałam, że zdjęcia straciłeś. Jak ty to zrobiłeś, ze tak szybko znalazłeś fotki? I to swoje, a nie wszystkich z forum?

Dziękuję

Iwonko, ale limki też różowieją.
Sebek 23:15, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)
Ale da się zrobić tak, że środek zostawisz wyższy, a boki dookoła niższe

Wiesz co... pamiętasz hortensję Ani Kulki? Mam wizję Twoich o takiej wysokości. Wtedy do Twojego domu przedzierać się trzeba będzie z maczetą

Fakt - będę kombinnować pewnie za jakiś miesiąc

A jeśli będą takie jak Ani Kulki to.... będziemy wchodzić drugim wejściem
Iwk4 23:16, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)

Ja miałam w tym roku jedną Limelight i była biała do końca.
2 listopada:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/73/739004/original.JPG
Sebek 23:17, 16 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Dziękuję

Tak jak napisała Marta - Limelight też różowieją, wszystkie chyba tak mają... Nie wiem jak z Magical Moonlight? Musisz się dopytać Madżenki, bo ona je ma.

Jak znalazłem fotki - wpisałem raz Sebek hortensje, innym razem Sebek silver dollar - no i wyskoczyły zdjęcia Nie pierwszy raz tak szukam zdjęć - nie tylko swoich zresztą
Sebek 23:18, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)

Dzięki, że czuwasz - ja Limelight nie mam, ale za to Twój łan znamy bardzo dobrze