Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 09:13, 15 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Piekne klimaty, uwielbiam te ich drzwi kolorowe

U mnie drzwi wejściowe niedługo będą wymagać odświeżenia, a ja od kilku lat myślę o pomalowaniu ich na niebiesko... Teraz tym bardziej
Sebek 09:14, 15 wrz 2015

gierczusia napisał(a)
noooo lepiej to chyba trafić nie mogłam właśnie się zbieram do małej rewolty i zaplanowałam....hortki i hakone piekny zestaw

Pozdrowionka Seba

Zestaw Pinterestowy Wyglądają razem świetnie
Sebek 09:17, 15 wrz 2015

tusiawka napisał(a)
O akurat się na fotki załapałam. Śliczne dalie, kiedyś też je miewałam, teraz jakoś mi nie konweniują.

Mi też nie, ale ścięte dalie zatopione w wodzie świetnie wyglądają Dlatego sadzę je tam gdzie ten ognisty kolor nie konkuruje z reszta ogrodu, która jest stonowana - na swój sposób oczywiście
Sebek 09:21, 15 wrz 2015

babka napisał(a)
Sebek podziwiam zcicha Twój ogród i wzdycham, do greckich klimatów też Pozdrawiam

Do Grecji tez wzdycham, ale u siebie przekopalbym wszystko Jednak może przyszły rok będzie bardziej łaskawy i nie zmęczy tak naszych ogrodów Aktualnie większość bylin u mnie nadaje się do ścięcia... Zresztą i tak jednej nocy były 2 stopnie powyżej zera, wiec pewnie niedługo zetnie je mróz I po problemie
Sebek 09:23, 15 wrz 2015

Kacha123 napisał(a)
Jak zwykle uroczyłeś nasz ślicznymi fotkami. Dolary mimo upałów cudne

Hortensje zaczęły kwitnąć jak upały właściwie minęły... Wiec jedynie liście są umęczone
Sebek 09:25, 15 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Hortensje bez podlewania i nawożenia urosły do 130 cm, a co by było gdybyś je podkarmił? Toż to potfffory by były
Piękne zdjęcia pięknego ogrodu.
Pozdrawiam

Wiosną bardzo radykalnie je ścialem, żeby się rozkrzewiły od dołu - teraz będę je ścinac coraz wyżej, ciekawe jaki będzie efekt
Sebek 09:27, 15 wrz 2015

ren133 napisał(a)
Widać, że ogród nie ucierpiał podczas Twojej nieobecności Soczysta zieleń trawy bije po oczach

Rodzina pilnowała Nawet ani raz nie przypomniałem o podlewaniu i wszystko żyje Także ukłony w ich stronę
Sebek 09:35, 15 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Sebku, pokazapeś pysznogłówkę. W jakim okresie ona u ciebie kwitnie?
Ja mam puerwszy rok. Po przekwitnięciu ścięłam i słabo odbija. Mam wrażenie, że zaatakował ją mączniak. I nie wiem, co robic?

Pysznogłowki nie mam... Może o dalie Ci chodzi?

Jeśli chodzi o maczniak to są dwa sposoby Obrywasz wszystkie porazone liście - wtedy zostają kikuty, ale jednak coś jest na rabacie. Drugi sposób to ponownie ścinasz wszystko do zera. Za jakiś czas może roślina wypuści jeszcze nowe pędy

Całą kępę najlepiej podlej Dithane, u mnie świetnie poradził sobie z tą chorobą na różach
Sebek 09:46, 15 wrz 2015

siakowa napisał(a)

sebek ale już jesiennymi na trawnik?

Raz zastosowałem jesienny i więcej nie kupię, bo to tylko czysty marketing Ogólnie chodzi o to by nie dostarczać teraz roślinom azotu, a inne pierwiastki Dlatego nawozy jesienne zawierają głównie fosfor, potas i magnez, które wpływają na rozwój części podziemnej Nawóz, który ostatnio kupiłem zawiera najwięcej właśnie magnezu. U mnie trawnik jeszcze nigdy dobrze nie wyglądał po zimie, wiec zastosuję ten nawoz jedynie dla poprawy koloru murawy
abiko 11:52, 15 wrz 2015

ren133 napisał(a)
Widać, że ogród nie ucierpiał podczas Twojej nieobecności Soczysta zieleń trawy bije po oczach

Dokładnie to samo miałam napisać.. ściemniasz chyba z tym wyjazdem kto to widział taką trawę no chyba, że malowałeś po powrocie