Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 22:27, 04 lip 2012

anieszka napisał(a)
Szukam pomysłu na 4 kulki, które muszę przed wyjazdem wkopać , może mi coś doradzisz ????

Hmm - nie wiem Może po prostu je zadołuj, a jak wrócisz z wczasów pełna sił i pomysłów to je zasadzisz - bo znając życie leżąc na plaży będziesz cały czas myślała o ogrodzie
Sebek 22:31, 04 lip 2012

malwes napisał(a)
Sebastian:
- zdjęcia porównawcze fantastyczne, niesamowicie podnoszące na duchu
- ogólnie bardzo fajne fotki - doczytałam o nowym aparacie, pochwalisz się jaki to model?
- Sebastian, tę hortensję przy studni przesadzałeś? Ona jest spora i jeśli jej nie było w 2011 to wnioskuję, że sadziłeś już nie taką małą?

Aparat to Nikon D3100

A hortensje przy studni są dwie - i tak wyglądały posadzone w zeszłym roku. Myślałem, że wolniej rosną - a teraz są związane, bo by już dawno mi zakryły obwódkę.

anieszka 22:32, 04 lip 2012

To jest najlepszy pomysł, chociaż na plażę się nie wybieram - bo nie lubię leżeć nawet w ogrodzie kawy nie potrafię wypić w spokoju, jadę zwiedzać jaskinie i takie tam , może wpadniemy do Pragi a właśnie , są tam jakieś fajne ogrody ?
Kondzio 22:33, 04 lip 2012

ja jak jestem na wakacjach cały czas mysle o ogrodzie ile chwastów i trawy wyrosnie i znowu bedzie przcowac na podwujnych obrotach
Sebek 22:35, 04 lip 2012

anieszka napisał(a)
To jest najlepszy pomysł, chociaż na plażę się nie wybieram - bo nie lubię leżeć nawet w ogrodzie kawy nie potrafię wypić w spokoju, jadę zwiedzać jaskinie i takie tam , może wpadniemy do Pragi a właśnie , są tam jakieś fajne ogrody ?

Zobacz choćby na to Jest też ogród botaniczny.
Kondzio 22:35, 04 lip 2012

mi hortenje przemarzly za wczesnie je odkrylem i nie kwitna w tym roku
Sebek 22:37, 04 lip 2012

Kondzio napisał(a)
ja jak jestem na wakacjach cały czas mysle o ogrodzie ile chwastów i trawy wyrosnie i znowu bedzie przcowac na podwujnych obrotach

Oj tam - myśl o milszych rzeczach - ja jak wróciłem w zeszłym roku z wczasów, to stwierdziłem, że ogród musiał ode mnie odpocząć - wyglądał o wiele lepiej Tylko trawnik miał kilkanaście cm
Kondzio 22:37, 04 lip 2012

Mam hortensje obrzezona i nie wiem co mam robic jeszcze nigdy nie zakwitła ama trzy lata
Sebek 22:39, 04 lip 2012

Kondzio napisał(a)
mi hortenje przemarzly za wczesnie je odkrylem i nie kwitna w tym roku

Pewnie masz hortensje ogrodowe, kwitnące na zeszłorocznych pędach.

Za to my kochamy hortensje bukietowe, które kwitną na tegorocznych - anabelle jako krzewiasta bez okrycia również będzie kwitnąć

Więcej o hortensjach tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/174-hortensje-najpiekniejsze-gatunki-odmiany-i-kompozycje
anieszka 22:43, 04 lip 2012

Sebek napisał(a)

Zobacz choćby na to Jest też ogród botaniczny.

Dzieki wielkie , już notuję na liście